Rezultate alegeri prezidențiale, turul 2, în București. Klaus Iohannis, victorie zdrobitoare în fața Vioricăi Dăncilă

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 07:48
Rezultate alegeri prezidențiale, turul 2, în București. Klaus Iohannis, victorie zdrobitoare în fața Vioricăi Dăncilă
Klaus Iohannis a câștigat voturile alegătorilor din București cu un scor uriaș. Sursa foto: perol.ro

Rezultate provizorii ale alegerilor prezidențiale arată că în București actualul președinte Klaus Iohannis a fost favoritul alegătorilor. Președintele în exercițiu a obținut cele mai multe voturi în sectorul 1.

Klaus Iohannis conduce detașat în București la alegerile prezidențiale

Prezența la vot în Capitală a fost la alegerile prezidențiale de 54,39% ceea ce însemană că au votat 977.193 de alegători. Din totalul acestor voturi doar 951.856 au fost declarate valide. Rezultatele provizorii ale alegerilor prezidențiale indică în București un scor uriaș pentru actualul președinte.

Klaus Iohannis a obținut 67,53% din voturile exprimate, în timp ce candidatul PSD Viorica Dăncilă a obținut 32,47%. Președintele în exercițiu a obținut cele mai multe voturi în sectorul 1, iar cele mai puține voturi le-a obținut în sectorul 5. Scorurile obţinute de actualul președinte pe sectoare sunt următoarele: sectorul 1 – 69,88 %, sectorul 2 – 67,18%, sectorul 3 – 68,89%, sectorul 4 – 66,9%, sectorul 5 – 61,75% și sectorul 6 – 69%.

Discursul lui Klaus Iohannis după aflarea rezultatului alegerilor

„Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România. Vă promit azi, aici, în această seară că voi fi președintele tuturor românilor și acelora care m-au votat în mod expres și acelora care nu m-am votat. Voi fi și președintele celor care nu au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge totuși la vot. După această victorie sunt multe lucruri de făcut, de reperat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre România normală. Vă promit încă un lucru. Voi fi un președinte total implicat pentru România”, a spus Klaus Iohannis, potrivit cotidianul.ro.

Președintele României îi îndeamnă pe români să iasă în număr mare și alegerile locale și parlamentare pentru a putea face o Românie normală. „Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști, am câștigat o lupta importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale și la parlamentare, abia atunci când PSD-ul este trimis în opoziție vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii, abia atunci vom putea să facem România normală, România așa cum ne-o dorim noi cu toții”, a completat șeful statului, potrivit aceleașu surse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×