Traian Băsescu este convins că Viorica Dăncilă va pleca de la conducerea PSD după rezultatul alegerilor prezidențiale: „Era clar de la bun început”

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 23:50
Traian Băsescu este convins că Viorica Dăncilă va pleca de la conducerea PSD după  rezultatul alegerilor prezidențiale: „Era clar de la bun început”
Traian Băsescu prevede dezastrul pentru Viorica Dăncilă. Sursa foto: newsweek.ro

Rezultatul alegerilor prezidențiale marchează sfârșitul „domniei” Vioricăi Dăncilă la conducerea PSD. Cel puțin așa susține fostul președinte al României, Traian Băsescu, care este convins că eșecul din turul de scrutin proaspăt încheiat îi va fi fatal actualului lider al formațiunii politice. Europarlamentarul PMP recunoaște, însă, că este greu de intuit numele înlocuitorului, întrucât social-democrații se confruntă cu „o secetă de lideri”.

Traian Băsescu prevestește plecarea Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD

Era clar de la bun început (n.r. că PSD a pierdut alegerile). Este o întâmplare nefericită pentru că cei doi candidați nu au partide care să le ofere același sprijin. Eu sunt convins va pleca. Sigur, nu poate să facă anunțul în seara asta, dar va pleca de una singură și o va face destul de repede. Marea problemă este cine vine, pentru că PSD este într-o secetă de lideri, cum sunt majoritatea partidelor”, a declarat fostul șef de stat după comunicarea rezultatelor parțiale. Cu doar câteva ore în urmă, la ieșirea de la urnele de vot, Băsescu îi îndemnase pe cetățenii români să nu ignore acest drept fundamental garantat de Cosntituție, chiar dacă nu sunt mulțumiți pe deplin de niciunul dintre candidați.

„Puteți fi siguri că nu am votat cu PSD. Am votat pentru parcursul european al României.  Nu vreau să aud că nu știu cine ia decizii de politică externă. Tinerii să vină la vot. Democrația nu e o chestie facultativă. Nu ne obligă Constituția, dar dacă vrei democrație, apăr-o. Mesajul meu pentru viitorul președinte e să continue„, spunea Traian Băsescu.

Gabriela Firea susține că Viorica Dăncilă va rămâne la conducerea PSD

Afirmațiile europarlamentarului PMP sunt contrazise vehement de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și una dintre figurile marcante ale social-democraților. La sosirea la sediul central al PSD, aceasta a declarat că Viorica Dăncilă va rămâne în fruntea formațiunii politice, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale.

Cum adică cine-l preia? (n.r. postul de președinte al PSD în locul Vioricăi Dăncilă) Avem conducere, am avut Congres, avem președinte, avem toate posturile de conducere ocupate. De unde știți că va fi un eșec? Eu zic să așteptăm pentru că s-a mai întâmplat să ne culcăm cu un președinte și ne-am trezit cu alt președinte.

Nu ar fi corect să fac eu calcule, eu zic că așteptăm rezultatele oficiale. Cu siguranță, cifrele exit-poll au o anumită valoare a unui studiu sociologic, dar rezultatele corecte vor fi cele oferite de Biroul Electoral Central. Noi nu ne așteptăm la un eșec și chiar dacă va fi un eșec, eu cred că va fi un scor bun pentru PSD. Am venit aici să o susțin pe doamna Dăncilă, alături de colegii mei. Nu am venit să cântăm prohodul și nici să facem schimbări”, a spus Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×