Reacția lui Eugen Teodorovici după trecerea moțiunii: “Așa e democratic”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 16:55
Reacția lui Eugen Teodorovici după trecerea moțiunii: “Așa e democratic” GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici a avut prima reacție după trecerea moțiunii de cenzură. Sursa foto: zf.ro

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a oferit o primă reacție imediat după trecerea moțiunii de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a picat. Încă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat că social-democrații vor respecta votul din Parlament.

Eugen Teodorovici a avut prima reacție după trecerea moțiunii de cenzură

„Respectăm votul din Parlament, așa e democratic”, a declarat Eugen Teodorovici. Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi „pentru” și 4 „împotrivă”. Parlamentarii PSD s-au abținut de la vot.

Eugen Teodorovici era mult mai sigur înainte de votul moțiunii de cenzură. Atunci declara că PSD nu are nevoie de un plan ”B”, deoarece moțiunea de cenzură nu va trece!

Eugen Teodorovici a avut prima reacție după trecerea moțiunii de cenzură
Eugen Teodorovici a avut prima reacție după trecerea moțiunii de cenzură. Sursa foto: digi24.ro

Teodorovici spunea că PSD nu are nevoie de un plan ”B”, deoarece moțiunea nu va trece

„Lumea vede pe faţa mea siguranţa că moţiunea nu va trece. Mă bazez pe foarte multe. Nu pot spune, pentru că face parte din negocierea politică, dar vă spun clar că sunt foarte mulţi parlamentari din cei care au semnat moţiunea care nu mai au aceeaşi opinie ca atunci când au semnat moţiunea, dar sunt şi alţi parlamentari.

Sigur este că nu va trece această moţiune. Nu avem nevoie de un plan B, pentru că moţiunea nu va trece”, a declarat senatorul PSD Eugen Teodorovici în Parlament.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, a fost votată de 238 de senatori și de deputați, cu 5 mai mulți decât ar fi avut nevoie pentru a răsturna Executivul.

Viorica Dăncilă declara și ea la sosirea la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, că „toată lumea este optimistă că moţiunea de cenzură va pica”, și că nu are emoţii şi că are încredere în colegii săi„Cred că nimeni nu-i va ierta dacă astazi vor trăda partidul care i-a adus în Parlament”, a spus Dăncilă întrebată despre parlamentarii PSD care ar putea vota moţiunea de cenzură.

Întrebată, de asemenea, despre sume de bani pe care PSD-ul le-ar fi promis unor parlamentari în schimbul votului împotrivă la moţiune, Dăncilă a afirmat: „Cine a vorbit de aceste sume trebuie să demonstreze. Sunt acuzaţii extraordinar de grave”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×