Cine sunt parlamentarii care au cântărit decisiv la moțiunea de cenzură. PSD-iștii care au votat contra Guvernului

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 16:45
Cine sunt parlamentarii care au cântărit decisiv la moțiunea de cenzură. PSD-iștii care au votat contra Guvernului
Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi pentru. Guvernul Dăncilă a căzut. Sursa foto: digi24.ro

Moțiunea de cenzură votată astăzi a trecut cu 238 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 3 voturi au fost anulate. Din totalul de voturi 10 au provenit din afara Opoziției și acestea au cântărit decisiv la căderea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Cine sunt parlamentarii PSD care au votat pentru moțiunea de cenzură

Zece voturi din totalul de 238 care au fost în favoarea moțiunii de cenzură au venit din afara Opoziției. Cele mai multe voturi au venit de la deputații minorităților naționale, dar și de la parlamentari PSD. Prin urmare, 11 din cei 16 deputați ai minorităților naționale au votat la moțiunea de cenzură, dar pentru că votul a fost secret nu se știe dacă voturile lor s-au numărat împotriva moțiunii de cenzură.

Cei 11 deputați ai minorităților care au votat azi moțiunea de cenzură sunt potrivit g4media.ro: Adnagi Slavoliub, Firczak Iiulius Marian, Ganț Ovidiu, Ghera Giureci Slobodan, Grosaru Andi Gabriel, Longher Victoria, Varujan Pambuccian, Petrețchi Nicolae Miroslav, Popescu Mariana Venera, Stoican Bogdan Alin și Zisopol Dragoș Gabriel. Cinci dintre aceștia au votat „pentru”.

Singurii politicieni PSD care au votat la moțiune au fost șeful tineretului social-democrat Gabriel Petrea și Marius Bota, care a fost printre semnatarii acestei moțiuni de cenzură. Deputatul Mihăiță Găină a semnat documentul pe care l-a și votat azi. De asemenea, deputatul afiliat și fostul membru ADLE Mihai Niță a votat la moțiune.

9 parlamentari au depus votul decisis în căderea Guvernului
Cine sunt parlamentarii care au cântărit decisiv la moțiunea de cenzură. Sursa foto: bursa.ro

Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi pentru

Printre parlamentarii care au lipsit de la votarea moțiunii de cenzură se numără Bogaciu Corina, Lovin Dumitru și Emanoil Svain care a fost și unul dintre semnatarii documentului prin care Guvernul Dăncilă a căzut.

„Se încheie o perioadă de distrugere fără precedent în istoria României. Mulțumesc președintelui Iohannis pentru susținerea moțiunii, care a contat enorm. Salut toți parlamentarii care au rezistat tentațiilor și au votat moțiunea. Am oprit PSD să facă rău României”, a declarat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×