Dan Barna cere alegeri anticipate după votul de la moțiune: „E o criză politică”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 15:33
Dan Barna cere alegeri anticipate după votul de la moțiune: „E o criză politică”
Dan Barna susține alegerile anticipate. Sursa foto: g4media.ro

Odată cu adoptarea moțiunii de cenzură inițiate de Partidul Național Liberal, s-a dat startul luptei pentru preluarea puterii în stat. După demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă, formațiunile politice din Opoziție vor trebui să aleagă soluția potrivită pentru formarea noului Executiv, nefiind, însă, exclusă, nici varianta alegerilor anticipate. De altfel, un astfel de scenariu este susținut inclusiv de Uniunea Salvați România.

Dan Barna susține varianta alegerilor anticipate

La scurt timp după votul din plenul Parlamentului României, liderul USR, Dan Barna, a subliniat ferm că demiterea guvernului PSD nu este o măsură deloc îmbucurătoare, însă constituie, în opinia sa un „pas necesar”, în condițiile în care fostul cabinet Dăncilă nu mai avea legitimitate. Chestionat în privința noului Executiv, liderul politic a anunțat că va merge la consultările desfășurate la Cotroceni pentru a propune organizarea alegerilor anticipate.

Ce s-a întâmplat astăzi e normal. O criză politică atrage alegeri anticipate. Există mai multe variante despre care vom discuta zilele următoare. Ce vreau să spun este că ziua de azi nu e de entuziasm sau bucurie. Am reușit să facem un pas necesar, dar soluția sunt alegerile anticipate, acest guvern nu mai are legitimitate. Președintele a zis că susține anticipatele, de ce să ne chinuim cu un guvern minoritar. Vom merge la Cotroceni să cerem anticipate”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR este convins că anticipatele trebuie să decidă noul Guvern. Sursa foto: digi24.ro
Liderul USR este convins că anticipatele trebuie să decidă noul Guvern. Sursa foto: digi24.ro

Ludovic Orban vrea ca PNL să preia puterea

De cealaltă parte, Ludovic Orban nu vede cu ochi tocmai buni varianta alegerilor anticipate, preferând, mai degrabă ca Partidul Național Liberal să preia puterea după demiterea fostului Guvern, condus de Viorica Dăncilă. La capătul votului din Parlament, liderul PNL s-a declarat extrem de entuziasmat de succesul moțiunii de cenzură și a precizat că formațiunea politică pe care o conduce este gata să-și asume guvernarea.

Coşmarul pe care îl trăieşte România de trei ani a încetat. Astăzi Parlamentul României a demis Guvernul PSD care şi-a bătut joc de România aşa cum nu şi-a bătut joc nimeni în ultimii 30 deani. Mulţumes preşedintelui Klaus Iohanni pentru implicarea decisivă în succesul acestei moţiuni. Mulţumesc parlamentarilor libearli şi partenerilor politici care au stat până la sfârşit şi au făcut faţă ofertelor ticăloase făcute de o putere disperată care nu a făcut altceva decât să servească infractorii din România. România are nevoie de seriozitate, competenţă, cinste, corectitudine şi de programe şi proiecte raţionale. Primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare formaţiune politică va decide în forururile statuare care va fi poziţia în consultările de la Cotroceni. În cazul în care vom fi chemaţi să formăm guvernul, persoana propusă pentru premier de PNL este în persoana mea”, a subliniat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×