Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a trecut cu 238 de voturi. Primele reacții

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 14:32
Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a trecut cu 238 de voturi. Primele reacții
Moțiunea de cenzură a trecut. Sursa foto: digi24.ro/ Colaj: Fanatik

Moțiunea de cenzură a trecut, iar de azi guvernul Dăncilă este istorie. Actul opoziției prin care s-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă a trecut cu 238 de voturi. Este cea mai importantă victorie înregistrată de opoziție după rezultatele obținute la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Moțiunea de cenzură a trecut

Viorica Dăncilă a ajuns în funcție pe 29 ianuarie 2018, după ce alți doi premieri ai PSD au plecat, unul prin moțiune de cenzură depusă chiar de partidul aflat la putere (Sorin Grindeanu), altul prin demisie la presiuni din interiorul formațiunii politice, Mihai Tudose. Cel de-al treilea premier al PSD în trei ani, Dăncilă, s-a remarcat în șederea ei la Palatul Victoria printr-o serie de gafe.

Considerat cel mai slab premier din istoria României, Dăncilă s-a debarasat de Liviu Dragnea după ce acesta a susținut-o și a făcut lobby pentru ca ea să ocupe această funcție, fiind considerată marioneta perfectă. Semnalul primit de Dăncilă că ar trebui să se îndepărteze de Dragnea a fost dat de rezultatul catastrofal de la alegerile din 26 mai, iar convingerea că imaginea ei are de suferit dacă îl mai apără pe acesta s-a întărit după ce fostul șef al partidului a fost condamnat la închisoare pe 27 mai 2019.

moțiunea de cenzură a trecut
Viorica Dăncilă este candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Sursa foto: știrileprotv.ro

Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Până la ocuparea funcției de premier, Dăncilă a fost europarlamentar PSD, funcție care a fost ocupată după plecarea ei de la P. E. de Gabriela Zoană. Dăncilă a fost eurodeputat din anul 2009 până pe 28 ianuarie 2018. Viorica Dăncilă este acum candidatul PSD la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie. Primul tur se va desfășura pe 10, luna viitoare. Cel de-al doilea tur se va disputa pe 24 noiembrie 2019, iar sondajele de opinie arată drept calificat în acesta un singur candidat: Klaus Iohannis. Cu cine va ajunge acesta în turul II, rămâne de văzut!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×