Înregistrările cu Viorica Dăncilă, motiv de supărare în CSM: „Discursul stârneşte îngrijorări extreme”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 13:49
Înregistrările cu Viorica Dăncilă, motiv de supărare în CSM: „Discursul stârneşte îngrijorări extreme” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a fost înregistrată pe ascuns. Sursa foto - facebook

Înregistrările cu Viorica Dăncilă reprezintă, în mod categoric, un motiv de supărare în CSM! Mai mulţi membri cer acum plenului Consiliului și președintei Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională după înregistrările apărute în spaţiul public. Vă reamintim că Viorica Dăncilă le vorbea colegilor de partid despre miza justiției pentru rămânerea la guvernare. „Prin afirmația că menţinerea la guvernare a unui partid politic şi rămânerea în fiinţă a Guvernului României au ca miză – chiar mai mare decât înalta demnitate de Prim ministru- dosarele (judiciare), secţia specială şi numirea procurorilor, doamna prim-ministru şi presedinte al Partidului Social Democrat ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti”, se arată în scrisoarea pe care cei şapte au transmis-o preşedintelui Consiliului.

Înregistrările cu Viorica Dăncilă, motiv de supărare în CSM!

De remarcat că Viorica Dăncilă a fost înregistrată pe ascuns în timp ce discuta cu colegii din conducerea PSD. Culmea, în spatele ușilor închise, președintele PSD nu exclude ca moțiunea de cenzură să treacă. Mai exact, șefa Executivului a luat deja în calcul varianta că unii dintre colegii de partid să trădeze. Vor fi dați afară, spune șefa PSD, conform înregistrării audio obținute de jurnaliștii de la Newsweek.

Viorica Dăncilă le-a explicat parlamentarilor că miza acestei moțiuni o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor. „Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, mizele sunt legate de Secția Specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocuparea unor posturi de miniștri, pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să pună în loc? Ce să facă?”, spune Viorica Dăncilă.

Înregistrările cu Viorica Dăncilă, motiv de supărare în CSM! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă și-a amenințat subalternii și nu numai. Sursa foto – facebook

„Discursul stârneşte îngrijorări extreme”

Magistrații s-au supărat rău de tot și spun că premierul afectează principiul separaţiei puterilor în stat. Totodată, aceștia arată că, deși toate organismele internaționale care au fost chemate să se pronunțe asupra modificărilor legislative din domeniul justiției au arătat că este necesar ca numirea la vârful parchetelor să se facă transparent și echitabil, discursul Vioricăi Dăncilă demonstrează o cu totul altă abordare, inclusiv prin crearea unei condiţionări între numirile în funcțiile de conducere la parchete și factorul politic.

„Discursul pare că vine în contradicție și cu tezele publice care au fost folosite pentru a justifica modificările aduse legilor justiției și stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenția de a subordona politic justiția. Referirea la “Secţia Specială” (respectiv Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie) ca fiind miză a rămânerii la guvernare a partidului doamnei prim-ministru este extrem de alarmantă, mai ales în contextul retragerii unor căi de atac de către fostul conducător al acestei secţii în dosare vizând membri ai aceluiaşi partid”, au transmis aceștia. Solicitarea este semnată de judecătorii Andrea Anamaria Chis, Mihai Andrei Bălan, Mihai Bogdan Mateescu, şi procurorii Tatiana Toader, Florin Deac, Mihai Cristian Ban şi Nicolae Andrei Solomon.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×