Reacția lui Costin Mincu, unul dintre patronii de la Colectiv, după primele sentințe în acest dosar: „Consider că decizia este nedreaptă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 17:17
Reacția lui Costin Mincu, unul dintre patronii de la Colectiv, după primele sentințe în acest dosar: „Consider că decizia este nedreaptă”
Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, contestă decizia magistraților în acest caz. Sursa foto: hepta.ro

S-a lăsat cu condamnări grele în dosarul Colectiv, după ce magistrații Tribunalului București au pronunțat luni primele sentințe. Printre cei găsiți vinovați de incendiul care a curmat viața a peste 60 de tineri se numără și Costin Mincu, unul dintre patronii clubului de noapte, care a primit 11 ani și 8 luni de închisoare.

Costin Mincu, patronul clubului Colectiv, nemulțumit de decizia magistraților în acest dosar

Într-un interviu acordat recent, bărbatul se arată dezamăgit de decizia instanței și susține în continuare că este nevinovat. Totodată, acesta anunță că va contesta sentința la Curtea de Apel, unde speră ca judecătorii să administreze toate probele și să audieze experții procuraturii.

Consider că decizia este nedreaptă și sper că în apel judecătorii care vor judeca să administreze toate probele, nu aşa cum a făcut domnul judecător Bălănescu. Şi mai mult decât orice, sper să fie audiaţi experţii procuraturii.

Adică, mă refer la experţi, experţii INSEMEX şi la experţii pe disciplina în construcţii pe care domnul judecător a decis să nu ii audieze, în cursul dosarului. Eu o să vă mai spun că, deşi în opinia publică circulă acest lucru, că procesul a durat patru ani.

El a început acum patru ani, dar practic procesul a durat 14 luni, din momentul în care domnul judecător Bălănescu a preluat dosarul după ce primul judecător s-a pensionat şi până când a dat sentinţa, a durat 14 luni. Convingerea mea este că un dosar de amplitudinea asta nu se poate rezolva în 14 luni.

Cu tot respectul pentru domnul judecător, noi o să contestăm decizia şi o să vedem exact ce se va întâmpla în apel”, a declarat patronul clubului Colectiv, precizând că ar fi pledat vinovat dacă ar fi considerat că este responsabil în vreun fel de „dezastrul acesta teribil”.

Patronul Colectiv aruncă vina pe firma care a construit clubul

Atâta timp cât am pledat nevinovaţi, nu o consider deloc justă. Dacă aş fi considerat că am o vinovăţie în dezastrul acesta teribil, aş fi pledat vinovat. Dar acuzaţiile care ni se aduc de către procurori, noi le considerăm a fi false.

Nu noi am construit clubul, a fost o firma de construcţii care a construit acel club, nu ne-am autorizat noi, ne-a autorizat Primăria, nu ne-am controlat noi, ne-a controlat ofiţerii ISU.

Deci toată responsabilitatea care se pune pe umerii noştri, din punctul de vedere al neconformităţii spaţiului, din punctul nostru de vedere, nu stă pe umerii noştri, pentru că atâta timp cât statul îţi verifică, îţi controlează şi îţi autorizează spaţiul în care ai o afacere, din punctul nostru de vedere statul trebuie să poarte toată responsabilitatea”, a mai spus Costin Mincu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×