Sentințe în dosarul Colectiv: Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani; Patronii au primit câte 11 ani cu executare

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 13:39
Sentințe în dosarul Colectiv: Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani; Patronii au primit câte 11 ani cu executare
Sentințe în dosarul Colectiv. Sursa foto: TVR, video libertatea.ro. Colaj: Fanatik

S-au dat primele sentințe în dosarul Colectiv la Tribunalul București. Judecătorii au decis, în primă instanță, condamnarea la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare a fostului primar Cristian Popescu Piedone.

Primele sentințe în dosarul Colectiv. Piedone a luat 8 ani de închisoare

Patronii clubului Colectiv au primit 11 ani și 8 luni de închisoare. Este vorba despre Alin George Anastasescu, Costin Mincu și Paul Cătălin Gancea, notează g4media.ro.

Condamnați au fost și inspectorii de la ISU, Antonina Radu și Petrică George Matei, la câte 9 ani și 2 luni de închisoare pentru controalelele deficitare în respectivul club.

Procurorii au cerut 15 ani pentru fostul primar al sectorului 4 al Capitalei

Procurorii ceruseră 15 ani de închisoare pentru fostul primar de la Sectorul 4 pentru abuz în serviciu privind eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul care a ars în luna octombrie a anului 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity.

Pentru patroni, procurorii au cerut 12 ani de închisoare, acuzațiile aduse în fața judecătorilor fiind cele de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă precum și nerespectarea normelor de securitate și sănătate (protecția muncii).

Patroana firmei de artificii, Daniela Niță, a primit și ea 12 ani și 8 luni de închisoare cu executare, cu 2 ani mai puțin față de cât au cerut procurorii.

Și pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise au fost condamnați. Pentru ei, judecătorii au dat următoarele sentințe în dosarul Colectiv: 9 ani și 8 luni de închisoare, respectiv 10 ani plus interzicerea timp de 5 ani a unor drepturi.

64 de persoane au murit în urma incendiului din clubul Colectiv care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Anul acesta, ziarul Libertatea a publicat imagini în premieră din timpul operațiunii pompierilor de la fața locului. Respectivele videoclipuri pun, încă o dată, într-o lumină destul de proastă autoritățile având în vedere modul în care s-a acționat la acel moment.

Reamintim faptul că decizia de astăzi esta una în primă instanță. Inculpații în acest dosar pot ataca hotărârea dată de judecătorii de la Tribunalul București. 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×