Tragedia de la Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015. Este unul dintre cele mai mari dezastre care au avut loc în România și care a curmat viața a 65 de tineri, o parte dintre ei din cauza flăcărilor, alții la spital din pricina numeroaselor nereguli care au ieșit la iveală o dată cu această tragedie. După patru ani în care clubul a stat închis din pricina anchetei care are loc după incendiul de la Colectiv, cei de la Digi 24 au reușit să intre în club și să prezinte cum arată acum locul care a scos românii în stradă pentru mișcarea „Corupția Ucide”.
Cum arată clubul Colectiv, la 4 ani de la tragedie
Astfel, pe imagini se poate vedea cum clubul Colectiv este încă mistuit de flăcări. Locația este întunecată și în continuare emană un miros puternic de fum. De asemenea, fiecare perete este negru. Pe imagini se mai poate vedea barul localului care a fost mistuit de flăcări. Și la baie apare fumigina care a căzut din tavan în chiuvete și pe jos. Clubul arată însă ca o adevărată casă de groază.
Din club lipsește însă scena pe care a cântat trupa Goodbye to Gravity, în noaptea de 30 octombrie 2015. Schelele de pe scenă au fost luate din club întrucât reprezentau probe în anchetă. Pe una dintre schele au fost montate artificiile, care, potrivit procurorilor, nu erau destinate folosirii în interior. O scânteie a sărit pe stâlpul îmbrăcat cu buretele special care ajuta ca sonorizarea să fie mai bună. În doar câteva secunde, flăcările au ajuns la tavan, iar bucățile din lemn s-au aprins și ele, fiind lăcuite cu o substanță care le-a aprins ca o torță. VEZI VIDEO AICI
Ce se mai întâmpla cu ancheta din cazul Colectiv
Ancheta din cazul Colectiv a apărut din nou în prim plan, după ce Libertatea a publicat un filmuleț care ar fi fost ascuns intenționat de procurori. Acesta arată dezorganizarea teribilă a autorităților care nu au știut ce să facă atunci când au ajuns la Colectiv. Raed Arafat a fost și el acuzat că știa de existența acestei înregistrări care a fost ascunsă de cei de la ISU, care au spus că nu le-au dat-o procurorilor pentru că nu le-a fost cerută. Șeful ISU a negat însă că știa de existența acestei înregistrări: „Nu puteam să ascund ce nu aveam”, a zis Arafat.