Raed Arafat revine cu explicații după filmul intervenției ISU de la Colectiv: “Nu puteam să ascund ce nu aveam”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 19:58
Raed Arafat revine cu explicații după filmul intervenției ISU de la Colectiv: “Nu puteam să ascund ce nu aveam” GALERIE FOTO
Raed Arafat a oferit o primă reacție după filmul intervenției ISU de la Colectiv. Sursa foto: playtech.ro

Raed Arafat a oferit o primă reacție după ce imagini din timpul operațiunii de salvare a răniților din Colectiv au apărut în spațiul public. Aceste imagini publicate de Libertatea se pare că au fost ascunse de toți șefii de instituții care au acționat în acea seară, sau cel puțin așa susțin ei. Pentru modul în care s-a acționat în noapte incendiului de la Colectiv și pentru ce a urmat după, 50 dintre părinții tinerilor care au murit în acea seară au depus o plângere penală.

Raed Arafat a oferit o primă reacție după filmul intervenției ISU de la Colectiv

Șeful  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că are răspunsuri pentru toate întrebările care s-au ridicat în spațiul public de la apariția acestor imagini tuburătoare, dar nu le va oferi. Cel puțin nu acum, deoarece urmează comemorarea victimelor de la Colectiv, dar și alegerile prezidențiale!

”In urma aparitiei noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF si IGSU sa explice si sa raspunda public, in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiilor lansate la adresa celor care au intervenit si a conducerilor celor doua institutii in ce priveste presupusa ascundere a imaginilor respective. Apreziez ca informatiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse”, a spus pe Facebook Raed Arafat.

 

Raed Arafat va vorbi după alegerile prezidențiale

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susține că nu a ascuns imaginile respective timp de patru ani pentru că nu le-a avut niciodată.

”Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam.

Avand in vedere ca se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente.

Va asigur insa ca am raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate si nu voi ezita sa le aduc in fata opiniei publice”, a mai spus Raed Arafat..

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×