O nouă plângere penală pe numele lui Raed Arafat! Este acuzat că a ascuns filmarea intervenției de la Colectiv

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 14:26
O nouă plângere penală pe numele lui Raed Arafat! Este acuzat că a ascuns filmarea intervenției de la Colectiv
O nouă plângere penală pe numele lui Raed Arafat. Sursa foto: podul.ro

Raed Arafat s-a ales cu o nouă plângere penală, după ce în spațiul public a apărut filmarea cu intervenția din noaptea incendiului de la Colectiv, ținută secretă timp de patru ani! Grupul civic Reset a depus plângerea penală pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță.

O nouă plângere penală pe numele lui Raed Arafat

Filmările difuzate de Libertatea, la patru ani de la tragedie de la Colectiv, surprind organizarea haotică a primului echipaj sosit la fața locului.

Reprezentanții Grupului Civic Reset au anunțat, vineri, că, în urma noilor imagini video cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, au decis să formuleze un denunț împotriva conducerii IGSU și a lui Raed Arafat, „pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal”: „Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

”Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte”

Raed Arafat a avut o primă reacție după ce a aflat că pe numele său a fost depusă o plângere penală. Din cele spuse de Arafat, nici ofițerul care a dat cd-ul cu filmarea …nu știa că există o filmare. „Ca să nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

„Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte. Ca si oricare interventie la o catastrofa, lucruile nu pot fi perfecte niciodata, insa daca este sa vorbim de greseli trebuie sa inteleg despre ce greseli vorbeste dansul si sper sa nu fie vorba de cele mentionate in raportul corpului de control al PM pentru ca la acuzatiile din raportul respectiv am raspuns printr-un raport amplu care se gaseste pe site-ul DSU”, a mai scris Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×