Unul dintre patronii Colectiv rupe tăcerea, la aproape doi ani de la incendiu. „Nu se va şti niciodată adevărul”

Filon Stan   
în Hotnews
27/10/2017, 00:02
Unul dintre patronii Colectiv rupe tăcerea, la aproape doi ani de la incendiu. „Nu se va şti niciodată adevărul”

La aproape doi ani de la tragedia de la Colectiv, când peste 60 de tineri au murit înghiţiţi de flăcări sau în perioada următoare, prin spitalele din România sau Europa, unul dintre cei trei acţionari ai clubului rupe tăcerea! Lasa să se înţeleagă că materialele folosite la amenajarea clubului nu au fost chiar ieftine. Acesta a mărturisit că nu ar putea niciodată să compare suferinţa lui cu cea a „oamenilor care şi-au pierdut rudele în tragedia de la Colectiv”, scrie Cancan.

„Nu aş putea niciodată să compar ce mi se întâmplă mie cu suferinţa oamenilor care şi-au pierdut rudele în tragedia de la Colectiv. Eram în Bucureşti, am aflat de la cei doi asociaţi ai mei şi de la unul dintre angajaţi, care m-au sunat şi mi-au spus ce se întâmplă. Nu ştiu cum să vă spun…Consider că este ofensator pentru victime să vorbesc despre ce mi s-a întâmplat mie. Pentru că orice mi s-a întâmplat mie şi orice mi se va întâmpla de acum încolo este incomparabil cu suferinţa lor. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Incendiul de la Colectiv. „Lucrările nu au fost ieftine”

Da, asta este sintagma pe care toată lumea o are în cap atunci când se gândeşte la noi, la patroni. Vreau să vă arăt decalaraţia domnului Suto, administratorului societăţii, care spune în faţa procurorilor „valoare totală a lucrărilor pe care le-am executat aferente amenajărilor se ridică la suma de 64.000 de lei cu TVA, achitată integral de client”.

Eu nu consider sub nicio formă că aceste lucrări au fost ieftine. De doi ani de zile toată lumea vorbeşte de 400 de oameni. În expertiza Institutului Naţional de expertize Criminalistice, în urma vizionărilor imaginilor de pe camerele de supraveghere, constată un număr între 270 şi 290. Cred că am partea mea de responsabilitate în toată tragedia asta.

Şi mai cred că dacă lucrurile se opresc cumva în stadiul ăsta în care s-a ajuns după doi ani, nu se va şti niciodată adevărul”, a declarat Costin Mincu.

Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. În urma incendiului din 30 octombrie, 64 de persoane au murit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×