Reacția Laurei Codruța Kovesi, după ce i s-a deschis un nou dosar! ”Adina Florea vrea un dosar mediatic!”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/03/2019, 20:27
Reacția Laurei Codruța Kovesi, după ce i s-a deschis un nou dosar! ”Adina Florea vrea un dosar mediatic!” GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi a vorbit despre noul dosar penal deschis pe numele sau

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său și spune că toate actele pe care se bazează acesta sunt lovite de nulitate, deoarece este acuzată că ar fi coordonat un grup infracţional organizat pe baza unor ordine interne ale DNA, care sunt reglementate prin lege.

Laura Codruta Kovesi spune că noul dosar deschis pe numele ei este unul „hilar”

Așadar, Laura Codruța Kovesi spune despre acuzațiile pe care i le-au adus procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) în cel de-al doilea dosar deschis pe numele său sunt simple „fabulații”. Fosta șefă a DNA o acuză pe procurorul de caz Adina Florea că „dorește doar un dosar mediatic și nu unul juridic”, relatează G4Media.ro.

„Învinuirile descrise în comunicatul de presă sunt fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării, chiar atitudinea procurorului de caz, Adina Florea, dovedind că dorește doar un dosar mediatic și nu unul juridic, în care să se afle adevărul”, a precizat Kovesi, conform sursei citate.

Laura Codruta Kovesi nou dosar
Laura Codruta Kovesi spune ca noul dosar deschis pe numele sau este unul mediatic

Ordine interne scrise, componentă a coordonării unui grup infracțional organizat

Laura Codruța Kovesi consideră „hilar” ca emiterea unor ordine interne scris să fie catalogată drept „o componentă a coordonării unui grup infracțional organizat”.

„Emiterea unor ordine interne în activitatea curentă a procurorului șef DNA este reglementată, ca atare nu poate fi considerată o activitate ilegală. Emiterea unor circulare/ordine constituie o componentă a activității manageriale pentru uniformizarea practicilor în cadrul structurii de parchet și nu constituie acte ilicite.

Este absolut hilar să se susțină că emiterea unor ordine interne scrise este o componentă a coordonării unui grup infracțional organizat. Așa lucrează toate parchetele și toate instituțiile publice, în general. Aceste circulare au rolul unor îndrumări de natură teoretică, procurorii fiind independenți în activitatea lor, mai ales atunci când vorbim de administrarea probelor și de soluțiile emise.

Atunci când procurorii audiază martori sunt obligați să respecte dispozițiile Codului de procedură penală și nu îndrumările teoretice care vizează interpretarea unor dispoziții legale. Modul în care procurorii au audiat martorii în procesul penal este verificat de către judecători atunci când judecă dosarele.

Sancțiunea audierii unor martori cu nerespectarea dispozițiilor legale are ca efect înlăturarea acestora ca probe din procesul penal. Circulara la care se face referire în comunicatul de presă nu a fost un ordin, ci o sinteză a concluziilor desfășurate la o ședință de lucru internă din DNA, prin care s-a comunicat tuturor procurorilor că a existat o situație în care procurorii de caz au audiat un martor cu identitate reală și apoi și cu identitate protejată.

Prin circulara respectivă am transmis tuturor procurorilor modul în care a fost soluționată situația de către instanța de judecată. Esența sintezei a fost aceea că judecătorul trebuie încunoștiințat de către procuror în cazul în care este vorba de același martor”, a explicat Laura Codruța Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×