Ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi după ce va ajunge prim-procuror al Uniunii Europene. Va lua de 3 ori mai mulți bani decât la DNA!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 19:32
Ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi după ce va ajunge prim-procuror al Uniunii Europene. Va lua de 3 ori mai mulți bani decât la DNA! GALERIE FOTO
Ce salariu ar incasa Laura Codruta Kovesi la Parchetul European

Laura Codruța Koveși ar putea încasa un salariu fabulos la Parlamentul European, dacă va fi numită procuror șef al Parchetului European! Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție ar putea încasa nu mai puțin de 14 mii de euro pe lună pentru a lupta împotriva fraudelor la nivel european.

Laura Codruța Koveși va avea un salariu fabulos, dacă va fi numită procuror șef al Parchetului European

Câștigul salarial al fostei șefe a DNA s-ar putea astfel tripla, față de câștigul înregistrat în țară, în calitate de lider al luptei anticorupție.

Profit.ro a calculat ce salariu ar putea primi Kovesi, pe baza prevederilor legislației europene privind angajarea și salarizarea personalului instituțiilor UE. Laura Codruța Kovesi ar urma să aibă un salariu net de 13.300, 13.700 sau 14.200 euro pe lună, în funcție de treapta de vechime care i se va acorda (1, 2 sau 3).

salariu Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi si-ar putea tripla venitul!

Fosta șefă a DNA și-ar putea tripla salariul primit în România

Pe lângă salariu, Kovesi ar mai urma să aibă dreptul la decontarea de cheltuieli de transport pe ruta București-Luxemburg și retur în valoare totală de circa 1.200 de euro pe an.

Laura Codruța Kovesi a încasat în total în 2017, din salariul de șefă a DNA, suma de 265.932 lei, respectiv în medie 22.161 lei (echivalentul a 4.860 euro, la cursul mediu euro/leu al BNR din anul respectiv) pe lună, potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă și publicată anul trecut.

Parlamentul European o nominalizează pe Laura Codruța Kovesi pentru ocuparea funcției de procuror-șef european, potrivit unui comunicat al Grupului Verzilor, care are un membru în echipa de negociatori.

„Astăzi, conferința președinților din Parlamentul European a decis nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, pentru funcția de procuror-șef european la noul Parchet European (EPPO).

Acum, urmează ca Parlamentul să cadă de comun acord cu Consiliul European. Judith Sargentini va conduce negocierile din partea Verzilor/Grupul EFA”, se arată într-un comunicat al Verzilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×