BREAKING NEWS. Parlamentul European o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 15:07
BREAKING NEWS. Parlamentul European o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef

Laura Codruţa Kovesi este susţinută de Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European! Grupul Verzilor, care are un membru în echipa de negociatori, a emis un comunicat în care anunţă acest lucru:

Laura Codruţa Kovesi, susţinută de Parlamentul European

„Astăzi, conferința președinților din Parlamentul European a decis nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, pentru funcția de procuror-șef european la noul Parchet European (EPPO). Acum, urmează ca Parlamentul să cadă de comun acord cu Consiliul European. Judith Sargentini va conduce negocierile din partea Verzilor/Grupul EFA.

Parchetul European va investiga și pune sub acuzare cazuri de corupție, fraude transfrontaliere cu TVA și infracțiuni împotriva bugetului UE, atunci când va începe activitatea – la finalul anului 2020. Până acum, 22 de state membre s-au înscris în EPPO, câteva excepții notabile fiind Regatul Unit al Marii Britanii, Polonia și Ungaria”, se arată în comunicat.

Parlamentul European ia în serios lupta împotriva corupției

Parlamentul European precizează că ia în serios lupta împotriva corupției, a fraudelor și infracțiunilor transfrontaliere cu TVA și infracțiuni împotriva bugetului UE. „Laura Codruța Kovesi are un istoric greu de egalat în susținerea justiției și tragerea la răspundere a oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda numeroaselor încercări de interferență în munca sa a Guvernului PSD-ALDE.

Guvernul român, care acum încearcă să treacă legi pentru legalizarea d-efacto a corupției, încearcă să o discrediteze pe doamna Kovesi în fieare zi. Facem ape la țările din UE să arate că sunt de partea justiției și să nu cedeze presiunilor făcute de Guvernul român la selecția finală a procurorului șef european”, a susținut Ska Keller, co-preşedinte al grupului Verzilor din PE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×