Reacția filosofului Mihai Șora, după ce Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în Piața Universității: „Cârja celor 30 de ani de așteptare exasperată”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 13:29
Reacția filosofului Mihai Șora, după ce Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în Piața Universității: „Cârja celor 30 de ani de așteptare exasperată”
Mihai Șora, mesaj după incidentul din Piața Universității, în urma căruia Gelu Voican Voiculescu a primit un baston în cap. Sursa foto: Facebook

Mihai Șora a comentat incidentul petrecut sâmbătă în Piața Universității din Capitală, unde Gelu Voican Voiculescu, prezent la evenimentul de comemorare a celor 30 de ani de la Revoluție, a fost huiduit și îmbrâncit de mai multe persoane nemulțumite că acesta asistă la manifestație, un bărbat lovindu-l puternic în cap cu bastonul.

Mesajul lui Mihai Șora, după ce Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în Piața Universității

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, filosoful susține că lovitura încasată de fostul vicepremier nu este altceva decât reacția celor „30 de ani de așteptare exasperată”. Voican Voiculescu se numără printre inculpații din dosarul Revoluției, însă procesul trenează de ani întregi.

Când Justiția e șchioapă, cum să nu apară câte-o cârjă care caută s-o țină dreaptă? Un om cu sânge pe mâini a primit o cârjă-n cap: cârja celor 30 de ani de așteptare exasperată”, a scris Mihai Șora.

Fost vicepremier în Guvernul provizoriu Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu s-a ales cu capul spart în urma loviturii puternic încasate în Piața Universității. La scurt timp după acest incident, directorul Institutului Revoluţiei Române a anunțat că a depus plângere împotriva agresorului.

Cine este bărbatul care i-a spart capul lui Gelu Voican Voiculescu în Piața Universității

Poliția Capitalei a transmis sâmbătă seara că persoana care i-a spart capul lui Gelu Voican Voiculescu în Piața Universității a fost prinsă și urmează să fie audiată. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 68 de ani riscă acum să fie pus sub acuzare pentru lovire și alte violențe.

Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani şi urmează să fie audiat”, se arată în comunicatul  dat publicității de Poliția Capitalei.

Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii, la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului.

În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat”, au informat și reprezentanții Jandarmeriei, la scurt timp după acest incident.

Duminică dimineața, Gelu Voican Voiculescu a avut, însă, o nouă apariție publică, de data aceasta la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne. Fostul vicepremier a luat parte la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuți la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×