Gelu Voican Voiculescu, umplut de sânge în Piața Universității, la comemorarea Revoluției din 1989. Manifestanții i-au cerut să plece

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 13:04
Gelu Voican Voiculescu, umplut de sânge în Piața Universității, la comemorarea Revoluției din 1989. Manifestanții i-au cerut să plece
Gelu Voican Voiculescu, atacat în Piața Universității. Sursa foto: capturi Antena 3. Colaj: Fanatik

Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap de un grup de manifestanți, majoritatea revoluționari. Fostul vicepremier din guvernul FSN condus de Petre Roman a fost apostrofat de revoluționarii care s-au dus să comemoreze evenimentele din 1989.

Gelu Voican Voiculescu, umplut de sânge în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu a fost atacat cu o cârjă în Piața Universității, în fața Teatrului Național. Fostul lider al FSN a fost alungat de revoluționari. Aceștia i-au spus că nu are ce căuta acolo.

Din imaginile prezentate de Antena 3, se poate observa că acesta a fost destul de grav rănit, căci îi curgea sânge din cap.

„Criminalule! Du-te la pușcărie!”

Chiar și așa, nu a vrut să i se acorde îngrijiri medicale. Acesta a zâmbit amar după pățania prin care a trecut azi și a plecat din Piața Universității în huiduieli.

Lumea strânsă pentru comemorarea Revoluției din 1989 era foarte supărată pe el, atât de supărată încât fostul vicepremier s-a ales cu capul spart, transmit reporterii Antena 3.

„Criminalule! Tu ai tupeu să vii aici? Du-te la pușcărie! La pușcărie! Să fie arestat! Criminalule!”, au scandat manifestanții aflați în Piața Revoluției.

Gelu Voican Voiculescu a participat la evenimentele din timpul Revoluției din iarna anului 1989. Acesta a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu și de profesorul Virgil Măgureanu la procesul împotriva lui Ceaușescu din 25 decembrie 1989.

A controlat serviciile secrete după Revoluție (în scurta perioadă 28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990), iar SRI a fost preluat peste ceva vreme de celebrul deja Virgil Măgureanu.

Zilele acestea au loc evenimente în toată țara care amintesc de Revoluția din decembrie 1989.

Evenimentele sunt programate în mai multe orașe din țară, cele pe care vor fi cei mai mulți ochi ținându-se la Timișoara și București. După 30 de ani de la Revoluție, în continuare există multe semne de întrebare și niciun vinovat pentru oamenii care au murit atunci.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×