Klaus Iohannis, apostrofat de revoluționari în Piața Universității: „Ați venit la 30 de ani să depuneți o coroană de flori și atât? Toate partidele și-au bătut joc”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 21:22
Klaus Iohannis, apostrofat de revoluționari în Piața Universității: „Ați venit la 30 de ani să depuneți o coroană de flori și atât? Toate partidele și-au bătut joc”
Klaus Iohannis, certat de revoluționari în Piața Universității. Sursa foto: obiectiv.info

Sâmbătă dimineață, președintele Klaus Iohannis a mers în Piața Universității din Capitală pentru a depune o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din 1989. Șeful statului nu a fost întâmpinat, însă, cu prea multă căldură de revoluționari și rudele acestora, prezente la rândul lor pentru a aduce un omagiu.

Klaus Iohannis, certat de revoluționari în Piața Universității

Aceștia i-au reproșat că au trecut deja trei decenii de la evenimentul sângeros ce a eliberat țara noastră de sub prigoana comunistă, timp în care autoritățile nu au făcut nimic pentru ca vinovații să fie pedepsiți. Mai mult decât atât, nici viitorul nu pare să ofere perspective mai îmbucurătoare din acest punct de vedere, sunt de părere oamenii.

Ați venit la 30 de ani să depuneți o coroană de flori și atât? Toate partidele și-au bătut joc de revoluționari”, i-au transmis revoluționarii lui Klaus Iohannis. De critici nu a scăpat nici Teodor Meleșcanu, actualul președinte al Senatului, alături de „Institutul lui Iliescu”.

Nu toți cei prezenți au fost, însă, la fel de vehemenți la adresa șefului statului. Un bărbat i-a mulțumit pentru „tot ce aţi făcut pentru noi” şi i-a cerut să păstreze ţara „întreagă„, iar răspunsul președintelui nu a întârziat: „Asta garantat„, i-a spus acesta.

Klaus Iohannis depune astăzi jurământul pentru noul mandat de președinte

Din Piața Universității, Klaus Iohannis va merge în plenul Parlamentului, unde este programată ședința solemnă pentru depunerea jurământului în vederea noului mandat de cinci ani. Evenimentul este programat să înceapă la ora 14:00.

Printre invitați se numără  membrii Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban, judecătorii Curţii Constituţionale, foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu,  Principesa Margareta, Custodele Coroanei române şi Principele Radu, dar și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preafericitul Daniel.

Totodată, și-au anunțat prezența Arhiepiscopul şi Mitropolitul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu,  procurorul general interimar, Bogdan Licu, preşedintele Academiei Române, şeful Statului Major al Armatei, Daniel Petrescu, primarul Capitalei, Gabriela Firea,  Avocatul Poporului, Renate Weber, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, directorii SRI şi SIE, precum și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Potrivit informațiilor oficiale, ceremonia va avea o durată de până la o oră, timp în care vor lua cuvântul pe rând preşedintele CCR Valer Dorneanu, Klaus Iohannis şi patriarhul BOR, care va binecuvânta învestitura preşedintelui României. În ceea ce privește cheltuielile pentru întregul eveniment, acestea vor fi suportate din bugetul Camerei Deputaţilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×