Scandal la TAROM după demiterea directorului general al TAROM, Mădălina Mezei. Chiar dacă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susține că a luat acest gest din motive care țin de cum noul șef al TAROM a ales să administreze compania. Însă adevăratul motiv s-ar putea să țină de ziua în care s-a votat moțiunea de cenzură și în care Cuc ar fi dat comanda ca avioanele să rămână la sol, pentru ca parlamentarii din țară ai Opoziției să nu ajungă în Parlament pentru a putea vota.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a demis-o pe șefa TAROM pentru că nu a ținut la sol avioanele în ziua moțiunii de cenzură
De altfel, informația a fost confirmată și de Mezei, care a vorbit pentru ziuanews.ro: „Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut.”
„Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita”, a mai spus Mezei.
Reacția lui Răzvan Cuc, după acuzele aduse de fosta directoare TAROM
Ministrul demisionar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ținut să îi răspundă lui Mezei: „Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație. Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie. Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume”, a spus Cuc, pe facebook.
https://www.facebook.com/razvancuc84/posts/1392592900907102
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Despre subiectul ATR, Mezei susține că avioanele ar trebui să ajungă în curând: „Semnarea contractului cu ATR, era în plină negociere. Sunt foarte multe care s-au discutat în peste un an de zile în şedinţele CA. Tarom este în proces de achiziţie a nouă avioane ATR, pentru cursele interne”, a mai spus fostul director, pentru sursa citată.
Ludovic Orban știa de scandalul din TAROM
Și premierul desemnat de Klaus Iohannis, Ludovic Orban, l-a acuzat pe Cuc de faptul că a vrut să țină la sol avioanele în ziua moțiunii de cenzură:
„Uitaţi-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din nişte motive foarte străvezii. Sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea. Asta se vorbeşte la Tarom, să nu credeţi că inventez”, a declarat președintele PNL, într-o emisiune la B1TV.
Guvernul Dăncilă, din care face parte și Răzvan Cuc, a fost demis joi, pe 10 octombrie, după votul a 238 de parlamentari. Era nevoie de cel puțin 233 pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar guvernul și opoziția au dus adevărate lupte pentru fiecare vot în parte!