Răsturnare de situație. Primul dintre românii declarați morți la Genova este viu!

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
16/08/2018, 17:08
Răsturnare de situație. Primul dintre românii declarați morți la Genova este viu!
Romanul care a fost declarat mort a fost gasit intr-un spital din genova in coma profunda

Răsturnare de situație. Primul dintre românii declarați morți la Genova este viu! A fost o greșeală, de fapt, bărbatul este în viată.  Românul declarat mort în accidentul de la Genova este în stare gravă, în comă profundă. Bărbatul are 36 de ani și este din Gorj. Acesta a avut neșansa să se afle pe pod în timpul accidentului. Marian Roșca este șofer de tir în Franța, iar în momentul incidentului făcea curse în Italia.

Familia a fost anunțată că Marian ar fi murit. În cabina tirului pe care îl conducea acesta au fost găsite două cadavre și actele gorjanului. Fratele său a mers la morgă să identifice cadavrul, însă niciunul din cele două nu era al lui Marian. Familia a sperat să îl găsească, iar fratele său, aflat în Italia, l-a căutat la toate spitalele din Genova. Marian este în viată, dar este în stare foarte gravă, fiind în comă.

Citește și:  El este românul care a distrus cinci vile noi, în Marea Britanie! Românul nu a răbdat umilința!

Citește și: Simona Halep a cerut să-și schimbe tricoul la meciul cu Tomljanovic

Răsturnare de situație. Primul dintre românii declarați morți la Genova este viu!

„În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova. Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.

Autoritățile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii și a deciziei prin care a fost constatat și declarat decesul cetățeanului român. În acest scop, reprezentanții echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autoritățile locale. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistență familiilor celor doi cetățeni români.

Reprezentanții oficiului consular aflați la fața locului își continuă activitatea de asistență și mențin în permanență legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele. Menționăm faptul că operațiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat. Dată fiind complexitatea și gravitatea situației, există totodată dificultăți majore în ceea ce privește identificarea exactă a tuturor victimelor și stabilirii identității persoanelor afectate”, spune Ministerul Afacerilor Externe.

Accident Genova

Accidentul s-a produs în jurul orei 11:30 locale, pe fondul unor ploi torențiale. Numeroase mașini mici, dar și camioane cu gabarit depășit au căzut un gol. Catastrofa s-a petrecut în toiul unei furtuni. Același pod este folosit de foarte mulți români care merg în vacanță între Italia și Franța.  Cel puțin 35 de persoane au murit în urma tragediei de la Genova, unde un segment dintr-un pod de pe autostrada A10 s-a prăbușit peste o cale ferată și mai multe clădiri. 13 persoane sunt rănite și 10 sunt în continuare date dispărute.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbușit a căzut în cea mai mare parte peste șinele de tren peste care trecea. Prăbușirea a afectat și parcarea care aparținea unei uzine de energie. În uzina aceea nu se afla decât o singură echipă de întreținere, datorită zilei de 15 august în care nu se lucrează.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×