Răsturnare de situație în cazul românului infectat cu coronavirus. Bărbatul contrazice autoritățile: „Aberează, numai tâmpenii”

Răsturnare de situație în cazul românului infectat cu coronavirus. Bărbatul contrazice autoritățile: „Aberează, numai tâmpenii”
Răsturnare de situație în cazul românului infectat cu coronavirus. Bărbatul contrazice autoritățile: "Aberează, numai tâmpenii". Sursa foto: Hepta

Românul din Gorj infectat cu noul coronavirus a declarat, în cadrul unui interviu, că nu a avut niciun fel de contact cu italianul care a fost declarat pozitiv cu covid-19 și nu știe de unde ar fi putut lua virusul.

Românul cu coronavirus nu a intrat în contact cu italianul bolnav

Tânărul din România, primul declarat ca fiind purtător de coronavirus de pe teritoriul țării, a vorbit într-un interviu pentru România TV despre starea sa de sănătate, dar și despre legătura pe care o are cu italianul venit în România, care a fost confirmat ca fiind purtător de covid-19.

„Eu nici măcar nu am vorbit cu italianul acela. Doar l-am văzut, dar la o distanță de vreo 30 de metri. În rest, nu m-am apropiat de el, nu am vorbit cu el, nimic. Nu l-am atins, nu am făcut absolut nimic. Nu s-a apropiat de mine. A fost la o distanță de 20-30 de metri„, a declarat tânărul pentru România TV.

Bărbatul explică și contextul în care a fost prezent în același loc ca și italianul bolnav de coronavirus, precizând că tot ce s-a spus până acum sunt doar zvonuri false.

„Eu eram în hală, iar italianul era prin curte cu fratele meu, Ovidiu. Apoi au plecat la primărie. Nu știu pe unde s-au dus ei. Habar nu am. Eu am scos capul afară, l-am văzut pe italian, apoi el a plecat cu Ovidiu și nu l-am mai văzut nici în ziua de azi. Habar nu am.

Acest italian stătea prin curte cu patronul meu, apoi nu l-am mai văzut”, a mai spus tânărul din Gorj.

Nu se știe de unde a luat gorjeanul coronavirusul

Astfel, bărbatul se întreabă și el, la fel ca autoritățile, cum și de unde a contractat virusul covid-19.

„A fost cineva mare, de la Parlament și a zis că am fost eu cu italianul, că am făcut eu nu știu ce chef la Târgu-Jiu cu el. Aberează numai tâmpenii”, a ținut să precizeze românul înfectat cu coronavirus.

Spre finalul interviului, bărbatul din Gorj a ținut să le transmită un mesaj celor de acasă. „Să nu mai vorbească atât de mult. Că nu e așa cum pare”, a spus românul din spital.

Primul român diagnosticat cu coronavirus este bine, este doar purtător al virusului și continuă să nu aibă simptome a anunțat joi, într-o conferință de presă, medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde este internat tânărul din Gorj.

Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, declara joi că tânărul din Gorj lucra la barul cetăţeanului italian, cei doi întâlnindu-se din prima seară când cetăţeanul străin a venit în localitate, adică în urmă cu o săptămână.

„Acest pacient lucra la barul cetăţeanului italian. Fiind o localitate mică, de pe camerele de supraveghere se vede că fluxul de clienţi nu era foarte mare, vor fi identificaţi toţi contacţii.

Pacientul confirmat era de trei zile în carantină. El a intrat în contact cu italianul din seara venirii acestuia, a intrat în contact cu alţi oameni fără să ştie că are virusul”, a declarat Nelu Tătaru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×