Răsturnare de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și pe Luiza. Detaliile sunt cumplite

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 14:56
Răsturnare de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și pe Luiza. Detaliile sunt cumplite
Gheorghe Dincă, mărturii șocante în legătură cu Alexandra și Luiza. Sursa foto: evz.ro

Lunile trec și odată cu ele necunoscutele devin din ce în ce mai mari în cazul Caracal, tragedia cumplită care continuă să nască un val de nemulțumiri din partea cetățenilor revoltați de neputința autorităților. Ancheta procurorilor este îngreunată de comportamentul suspectului principal, Gheorghe Dincă, întrucât acesta își schimbă periodic declarațiile. La audierile din ultimele zile, inculpatul a recunoscut că le-a ucis  intenţionat pe Luiza şi pe Alexandra, după ce până acum susținea răspicat că totul s-a produs „din greșeală”.

Monstrul din Caracal a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Luiza și Alexandra

Mai concret, monstrul din Caracal le-a mărturisit oamenilor legii că a mințit în momentul în care a afirmat că Alexandra Măceșanu, tânăra de 16 ani sechestrată la sfârșitul lunii iulie, s-a stins din viață accidental, după ce a lovit-o cu pumnul, scos din minți de faptul că, în absența sa, fata vorbea la telefon. De data aceasta, Dincă a susținut că adolescenta a fost omorâtă în bătaie cu bestialitate, într-un acces de furie.

În ceea ce o privește pe Luiza Melencu sau „prima fată”, cum o numește presupusul criminal, aceasta ar fi avut parte de aceeași soartă. Potrivit spuselor sale, totul s-ar fi petrecut în urma unei crize de nervi, pe motiv că tânăra insista să fie lăsată în pace. Bărbatul le-a mai declarat anchetatorilor că „dorea să o mai țină”, deși fusese deja violată în mod repetat, atât de el, cât și de complicele său, Ștefan Risipiceanu.

Monstrul din Caracal poate fi acuzat de omor calificat

Mărturia inculpatului le oferă procurorilor motive întemeiate pentru a schimba încadrarea juridică a faptei, ceea ce înseamnă că acesta ar urma să fie pus sub acuzare pentru omor calificat prin cruzimi, faptă care, potrivit Codului Penal, l-ar putea trimite în spatele gratiilor pentru tot restul vieții. Până acum, din lipsă de probe, Gheorghe Dincă era acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru acest gen de faptă nu depășește 12 ani de închisoare cu executare.

În ceea ce privește violul, lipsirea de libertate și profanarea de cadavre, delicte grave de care psihopatul este de asemenea acuzat, pedepsele maxime ajung tot la 12 ani, însă acestea nu se cumulează în țara noastră.  La finalul procesului, rămâne în vigoare pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă o fracţie din celelalte, astfel că Dincă avea toate şansele să fie condamnat la cel mult 15 ani de închisoare. Pentru că este vârstnic şi are peste 60 de ani,  ar fi putut ieşi din penitenciar chiar mai devreme, după ce executa cel puțin trei pătrimi din pedeapsă.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×