Cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a recunoscut ce i-a făcut, de fapt, Luizei Melencu. UPDATE: Bărbatul a fost arestat preventiv

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 12:59
Cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a recunoscut ce i-a făcut, de fapt, Luizei Melencu. UPDATE: Bărbatul a fost arestat preventiv
Ștefan Risipiceanu, zis Fane, ar fi violat-o pe Luiza Melencu alături de Gheorghe Dincă. Sursa foto: observator.tv

Ancheta în cazul Caracal este departe de a se fi încheiat, chiar dacă au trecut luni întregi de la tragedia care a șocat și revoltat întreaga opinie publică din țara noastră. Timpul se scurge, iar misterul pare tot mai greu de elucidat, spre disperarea familiilor celor două tinere sechestrate, violate și ucise de Gheorghe Dincă, potrivit mărturiilor sale. Puse cap la cap, indiciile adunate de procurorii DIICOT în toată această perioadă-reduse ca număr și foarte puțin relevante pentru  întreaga investigație, i-au condus, totuși, pe oamenii legii la un complice al suspectului principal.

Complicele lui Gheorghe Dincă ar fi violat-o pe Luiza Melencu

UPDATE: Magistrații de la Tribunalul București au admis cererea procurorilor DIICOT. Astfel, au  dispus arestarea preventivă a lui Ștefan Risipiţeanu. Bărbatul este acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă.

Este vorba despre Ștefan Risipiceanu, „omul de casă” al monstrului din Caracal, după cum le-a mărturisit anchetatorilor în timpul audierilor. Fără domiciliu și fără familie, bărbatul era printre puținii care aveau „privilegiul” de a intra în casa presupusului criminal în serie, putând chiar să doarmă în șopronul din curte. Acesta a fost arestat în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie și, potrivit unor surse citate de adevarul.ro, le-ar fi recunoscut oamenilor că avea cunoștință de răpirea Luizei Melencu, adolescenta dispărută încă din luna aprilie. Potrivit spuselor sale, văzând-o pe fata de 19 ani legată în camera lui Gheorghe Dincă, individul l-ar fi luat la întrebări pe monstrul din Caracal, care i-ar fi mărturisit că intenționează să o violeze, moment în care Risipiceanu și-a manifestat la rândul său interesul de a întreține relații sexuale cu aceasta, lucru care s-ar fi și întâmplat ulterior.

Încă din momentul izbucnirii scandalului, complicele presupusului criminal a avut mai multe apariții în spațiul public şi de fiecare dată a susţinut că nu ştia ca Dincă să fi adus fete acasă. „N-am văzut, domne, nimic. N-am văzut niciodată nimic în casa lui Dincă. Nimic suspect. Eu mă duceam doar să-l ajut la ce avea nevoie. Două săptămâni am stat la el acasă înainte să fie arestat, am dormit în şopronul din curte, dar n-am văzut nimic„, a spus Ștefan Risipiceanu în nenumărate rânduri. Audiat de procurorii DIICOT, bărbatul și-ar fi menținut inițial aceleași declarații oferite jurnaliștilor, chiar și atunci când venea vorbea despre arsurile de pe mâini: „De la soare sunt ars. Sunt şi pe corp. La faţă nu m-am ars pentru că mereu port şapcă”.

Procurorii l-au avut mereu în vizor, însă bărbatul a fost arestat abia acum

În ciuda faptului că DIICOT l-a avut mereu în vizor pe complicele lui Gheorghe Dincă, Fane, așa cum îi spunea monstrul din Caracal, a fost reținut abia acum. Bărbatul urmează să fie pus sub acuzare pentru viol, însă nu există probe că ar fi participat la comiterea celorlalte infracțiuni.

Am bănuit în permanenţă că acest Fane are o implicare mult mai mare, că nu spune adevărul. E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost suspusă la perversiuni sexuale groaznice. Fane a susţinut mult timp că nu-şi aminteşte nimic. Când era întrebat anumite lucruri concrete susţinea că nu mai ştie, că era beat. Până la urmă a recunoscut că în luna aprilie a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu.

L-a întrebat cine-i fata şi George, cum îi spunea el, i-a spus că a adus-o pentru câteva partide de sex. Acela a fost momentul în care Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii cu fata. Cu siguranţă a fost complicele lui Dincă, dar deocamdată nu există elemente că ar fi şi participat la uciderea tinerei. Fane Risipiceanu a declarat că, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra, a plecat. La fel susţine şi Dincă. Deocamdată nu există alte probe, nu există indicii nici că ar avea vreo implicare în cazul Alexandrei”, informează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×