Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 19:05
Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Guvernul i-a răspun lui Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propus

Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, a declarat, luni, pentru mediafax.ro, că dacă liderul statului va relua aceleași motive pentru a refuza cei doi miniștri, Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR”, pentru a lua la cunoștință conflictul juridic de natură constituțională.  ”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională.

Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat secretarul general al Guvernului pentru sursa menționată mai sus.  Vă reamintim că, luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza și noile propuneri de miniștri, Lia Olguța Vasilescu pentru fotoliul Dezvoltării și Mircea Drăghici, la Transporturi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Răspunsul fulgerător al Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente și reexaminate la Guvern”, a declarat șeful statului. De asemenea, Iohannis a afirmat și că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise de prim-ministrul Viorica Dăncilă. ”Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri”, a completat liderul statului.

Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Vă reamintim că, luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza și noile propuneri de miniștri

Premierul notează că propunerile lui Vasilescu și Drăghici pentru funcțiile de miniștri îndeplinesc toate condițiile de legalitate precăzute de art. 2 din Legea nr.90/2001, cu schimbările și completările ulterioare.

Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Iohannis a afirmat și că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise de prim-ministrul Viorica Dăncilă

”De asemenea, persoanele propuse nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, a explicat Dăncilă, joi.

Închide ×