Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 19:05
Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Guvernul i-a răspun lui Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propus

Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, a declarat, luni, pentru mediafax.ro, că dacă liderul statului va relua aceleași motive pentru a refuza cei doi miniștri, Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR”, pentru a lua la cunoștință conflictul juridic de natură constituțională.  ”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională.

Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat secretarul general al Guvernului pentru sursa menționată mai sus.  Vă reamintim că, luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza și noile propuneri de miniștri, Lia Olguța Vasilescu pentru fotoliul Dezvoltării și Mircea Drăghici, la Transporturi.

Răspunsul fulgerător al Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente și reexaminate la Guvern”, a declarat șeful statului. De asemenea, Iohannis a afirmat și că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise de prim-ministrul Viorica Dăncilă. ”Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri”, a completat liderul statului.

Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Vă reamintim că, luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza și noile propuneri de miniștri

Premierul notează că propunerile lui Vasilescu și Drăghici pentru funcțiile de miniștri îndeplinesc toate condițiile de legalitate precăzute de art. 2 din Legea nr.90/2001, cu schimbările și completările ulterioare.

Răspunsul Guvernului pentru Klaus Iohannis, după refuzul de a numi miniștrii propuși
Iohannis a afirmat și că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise de prim-ministrul Viorica Dăncilă

”De asemenea, persoanele propuse nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, a explicat Dăncilă, joi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×