Viorica Dăncilă conduce delegația Guvernului României, la Strasbourg

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 18:48
Viorica Dăncilă conduce delegația Guvernului României, la Strasbourg
Viorica Dăncilă conduce, luni și marți, delegația Guvernului României, la Strasbourg

Prima sesiune plenară a Parlamentului European din 2019 se deschide luni. Astfel, premierul Dăncilă va fi găsit la Strasbourg, în vederea prezentării Programului de lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Așadar, prim ministrul României va conduce, luni și marți, delegația Guvernului , care efectuează o vizită de lucru la Strasbourg. În cadrul sesiunii plenare a PE, Viorica Dăncilă va prezenta prioritățile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, agenda vizitei va cuprinde întrevederi ale delegației guvernamentale române cu președintele PE, Antonio Tajani, cu liderul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor din Parlamentul European, Udo Bullman, cu reprezentanții Grupului S&D, dar și cu alți lideri ai Parlamentului European.

Viorica Dăncilă conduce, luni și marți, delegația Guvernului României, la Strasbourg

Prioritățile Preedinției României a Consiliului UE și evaluarea rezultatelor președinției austriece din ultimele șase luni, dar și regulile de înghețare a plăților UE către statele membre ce intervin în instanțele judecătorești ori care nu iau măsuri împotriva fraudei și a corupției, se află pe agenda primei sesiuni plenare a PE care are loc în perioada 14-17 ianuarie la Strasbourg.

Viorica Dăncilă conduce delegația Guvernului României, la Strasbourg
Dăncilă, la Strasbourg. UE vrea să înghețe plățile către ţările care pun în pericol statul de drept

Unul dintre punctele importante pe agenda PE va fi dezbaterea, care va avea loc miercuri, urmată de un vot în plen, de joi, a regulilor de înghețare a plăților UE către țările membre care pun în pericol statul de drept.

În cazul în care Comisia Europeană hotărăște că ”deficiențele generalizate în ceea ce privește statul de drept” într-o țară a UE amenință gestionarea fondurilor UE, ar putea sugera măsuri de recudere a pre-finanțării care pot duce până la suspendarea plăților UE. Așadar, într-un asemenea caz, Parlamentul European și miniștrii UE vor trebui să aprobe orice decizie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×