Fost Avocat al Poporului: ”Iohannis va fi obligat să semneze pentru Lia Olguța Vasilescu”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 20:50
Fost Avocat al Poporului: ”Iohannis va fi obligat să semneze pentru Lia Olguța Vasilescu”
Olguța Vasilescu trebuie să fie propusă a doua oară la unul dintre cele două portofolii pentru ca Iohannis să nu refuze numirea acesteia

Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului, a declarat vineri, conform mediafax.ro, că Olguța Vasilescu trebuie să fie propus a doua oară la Dezvoltare sau Transporturi, pentru ca Iohannis să nu mai poată refuza nominalizarea acesteia. ”Nu, din punct de vedere constituțional (nu este – n.r.) pentru că legea nu prevede așa, numai Constituția. Decizia 98, de acum câțiva ani a CCR, cu privire la refuzul pentru a doua oară este puțin cam ambiguă.

Dar, după părerea mea, din decizie rezultă că președintele nu poate refuza decât o singură dată o persoană, nu și a doua persoană, la același minister. Ca urmare, există la ministerul Transporturilor, un domn care, mi se pare că, este senator (Mircea Drăghici – n.r.) și a fost pus acolo. A fost propusă doamna Olguța Vasilescu la Transporturi pe care a refuzat-o.

”Iohannis va fi obligat să semneze pentru Lia Olguța Vasilescu”

Aceeași persoană nu ar mai fi putut fi refuzată dacă era din nou pusă ( la Transporturi – n.r.). Acum este prospăt, este nou, și de aia a refuzat. Rezultă oarecum din decizia asta. Dincolo, la Dezvoltare este prima dată propusă doamna (Lia Olguța Vasilescu n.r.) și atunci s-a putut face refuzul. Și a doua oară trebuie să fie propusă (la ministerul Transporturilor – n.r.) tot doamna Vasilescu ca să nu poată fi refuzată. Problema este că și decizia CCR este puțin cam ambiguă. (…) Mircea Drăghici este prima dată propus și l-a refuzat”, a declarat Gheorghe Iancu, după ce a fost întrebat cum vede refuzul liderului de stat cu privire la numirile în Guvern.

Fost Avocat al Poporului: Iohannis va fi obligat să semneze pentru Lia Olguța Vasilescu
Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului, a declarat vineri ca Olguța Vasilescu poate trece într-unul dintre cele două fotolii

De asemenea, și PSD a reacționat în urma celor întâmplate. Codrin Ștefănescum, secretarul general al PSD, a afirmat că decizia lui Iohanis de a-i respinge pe Mirgea Drăghici și Lia Olguța este ”o bătaie de joc”. ”Azi am fost cu toții martori la o nouă porție de bătaie de joc din partea domnului Klaus Werner Iohannis, pentru că asta este: o bătaie de joc.

Fost Avocat al Poporului: Iohannis va fi obligat să semneze pentru Lia Olguța Vasilescu
Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului

Mesajul lui de astăzi a fost pentru Sistem. Le mai dă un mandat, le mai dă o funcție ca să-l lase să mai meargă în concedii, să meargă la schi(…)Noi nu avem miniștri, în condițiile în care miniștrii României trebuie să conducă domeniile la nivelul Consiliului European. Miniștrii din Europa vor întreba: dar cine semnează? Miniștrii noștri își vor face datoria, dar vom avea 2 locuri goale pentru că așa vrea Klaus Werner Iohannis”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×