Rareș Bogdan, reacţie după ce Tudorel Toader a trims o scrisoare anti-Kovesi: “Trebuie demis”

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 10:51
Rareș Bogdan, reacţie după ce Tudorel Toader a trims o scrisoare anti-Kovesi: “Trebuie demis” GALERIE FOTO
Rareș Bogdan, reacţie după ce Tudorel Toader a trims o scrisoare anti-Kovesi

Rareș Bogdan a oferit o reacție dură după ce Tudorel Toader a trimis o scrisoare anti-Kovesi publicației Financial Times în care arată că fosta șefă a DNA nu ar trebui numită în funcția de procuror șef al Parchetului European. Jurnalistul de la Realitatea TV susține că ministrul Justiției este „dement” și „ar trebui demis.”

Rareș Bogdan, reacţie după ce Tudorel Toader a trims o scrisoare anti-Kovesi

„Dementul din fruntea Ministerului Justiției trebuie demis de urgență! Incredibil la ce a ajuns sa se preteze. Este inadmisibil să faci așa ceva ca oficial român în dauna unui cetățean român! Rușinos, Nedemn, Mizerabil GEST”, a scris Rareș Bogdan pe contul personal de Facebook, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare publicației Financial Times în care arată că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror șef al Parchetului European.

După ce a trimis scrisoarea anti-Kovesi către publicația Financial Times, Tudorel Toader a precizat că aceasta a fost redactată în numele Guvernului României. „Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României”, a declarat ministrul Justiției.

Mesajul postat de Rareș Bogdan
Mesajul postat de Rareș Bogdan

Tudorel Toader, scrisoare anti-Kovesi

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori şi alte surse credibile – ea nu ar trebui numită în această poziţie de importanţă vitală.

Strategia de investigare a doammnei Kovesi era bazată pe coerciţie. După plecarea doamnei Kovesi de la DNA, am descoperit că, timp de patru ani, cât ea a fost în funcţie, au fost deschise investigaţii împotriva a 3.420 de judecători şi procurori – aproape jumătate din numărul total. Aceste investigaţii au fost deschisa, dar dosarele nu au ajuns niciodată în instanţă. Au fost folosite pentru a constrânge sistemul judiciar”, a scris Tudorel Toader.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×