Rareș Bogdan, atacat de colegii din PNL. Premierul Ludovic Orban: ”Nu știu de unde are informația”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 17:40
Rareș Bogdan, atacat de colegii din PNL. Premierul Ludovic Orban: ”Nu știu de unde are informația”
Europarlamentarul Rareș Bogdan, atacat de colegii din PNL după afirmațiile din ultimele zile. Sursa foto: Hepta.ro

Rareș Bogdan este între ciocan și nicovală după ce a afirmat că au fost luate decizii în PNL pentru ca alegerile anticipate să aibă loc „cel mai târziu în aprilie”. Mai mulți colegi de partid s-au arătat revoltați de această declarație, printre care și premierul României.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, atacat după ședința BEX PNL de colegi

După ce Rareș Bogdan a afirmat într-o intervenție telefonică că în PNL există discuții pentru grăbirea alegerilor anticipate, colegii acestuia au luat foc. Și nu doar pentru această afirmație, ci și pentru faptul că a lăsat să se înțeleagă că Ludovic Orban urmează să demisioneze din funcția de premier pentru a grăbi lucrurile.

Premierul României, Ludovic Orban, se dezice de vorbele europarlamentarului și a afirmat după ședința BEX PNL că Rareș Bogdan nici măcar nu a participat la această ședință. Totodată, Orban spune că nu știe de unde are Rareș Bogdan informații despre eventuala sa demisie din partid.

„În cazul în care vom considera că sunt benefice și posibile alegerile anticipate, vom apela la cea mai eficientă procedură. N-a participat Rareș Bogdan la ședința Biroului Politic de astăzi, nu știu de unde ar avea informațiile, a precizat Ludovic Orban, informează antena3.ro.

Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu: ”Rareș Bogdan a exprimat o idee”

„În ceea ce privește manevrele tactice care ar urma să se desfășoare pentru a putea ajunge la anticipate, suntem la o analiză, am și decis să și comandăm o analiză sociologică amplă”, a adăugat Orban.

Pe de altă parte, premierul a prezentat un alt scenariu legat de alegerile anticipate. Acestea ar urma să aibă loc pe 14 iunie, în același timp cu alegerile locale. Ludovic Orban este de părere că este nevoie de o organizare bine pusă la punct pentru a demara alegerile anticipate.

Afirmațiile lui Rareș Bogdan nu sunt văzute cu ochi buni nici de alți colegi de partid. Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, este de părere că europarlamentarul doar a exprimat o idee când a asigurat alegătorii că alegerile anticipate vor avea loc până în luna aprilie.

„Rareș Bogdan a exprimat o idee (…) fiecare membru își asumă cum comunică și ce spune. Reiau ce a zis președintele (Ludovic Orban) mai devreme: în condițiile în care există șanse reale o vom face, altfel nu”, a spus liberalul la Antena 3.

De asemenea, liderul PNL Gorj a mai spus că s-a votat în ședința conducerii PNL de astăzi, 6 ianuarie, strategia ideală legat de alegerile anticipate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×