Rareş Bogdan, anunţ de ULTIMA ORĂ: „Ludovic Orban va demisiona în februarie”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 15:42
Rareş Bogdan, anunţ de ULTIMA ORĂ: „Ludovic Orban va demisiona în februarie”
Rareș Bogdan spune că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. Sursa foto: antena3.ro

Premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie! Anunțul a fost făcut de liberalul Rareș Bogdan, care a dezvăluit planurile colegilor săi pentru declanșarea alegerilor anticipate!

Rareș Bogdan spune că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie

Așadar, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat luni, la Antena 3, că „deciziile sunt luate” astfel încât să se organizeze alegeri parlamentare anticipate „cel mai târziu în aprilie”!

Rareș Bogdan a spus că anunțul demisiei lui Ludovic Orban va fi făcut chiar de către actualul premier al României, când va considera dânsul că este ”momentul oportun”.

Orban: „Încercăm să convingem partenerii politici să susţină organizarea de alegeri anticipate”

Liberalii au de gând să-l desemneze premier tot pe președintele PNL Ludovic Orban. Ca să-și sprijine declarațiile, RareșBogdan a spus că și președintele României, Klaus Iohannis s-a referit la actualul executiv cu apelativul ”cabinetul Ludovic I”, deoarece va exista și guvernul Ludovic II.

Potrivit lui Rareș Bogdan, pentru anticipate ar fi nevoie ca ”Ludovic Orban să demisioneze în luna februarie”. Astfel ca în luna aprilie să fie deja organizate alegerile anticipate.

„Ma bucur ca dl Hunor sustine ideea anticipatelor. De asemenea, domnii de al USR, domnii de la PMP si colegii de la ALDE, sustin. (Ne mai trebuie) aproximativ 24 de voturi. Sunt demisionarii de la Pro Romania, cei 8, plus independenti 6 si minoritati dar ne bazam doar pe 10-11, 5-6 sunt controlati de PSD. Le avem (voturile) si vom declansa aceste anticipate”, a completat Rareș Bogdan.

Și premierul Ludovic Orban a spus cu subiect și predicat că vre alegeri anticipate și că a început chiar să caute parteneri politici în aest sens.

„Încercăm să convingem partenerii politici să susţină organizarea de alegeri anticipate. Să fie clar, este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile aşteptate de oameni. 

De multe ori, Parlamentul parcă adoptă legi în ciuda Guvernului. E nevoie de reîmprospătarea structurii Parlamentului, să ţinem cont şi de voinţa actuală a cetăţenilor români, să fie oglinda fidelă a opţiunilor politice ale românilor.

Declanşarea procedurii de alegeri anticipate se poate face fie prin demisia premierului, fie printr-o moţiune de cenzură care să fie adoptată de Parlament”, a declarat Ludovic Orban, premierul României, potrivit Medifax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×