Rareș Bogdan anunță că vom avea parte de alegeri anticipate. “Sunt convins de asta”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 15:01
Rareș Bogdan anunță că vom avea parte de alegeri anticipate. “Sunt convins de asta”
Rareș Bogdan anunță organizarea alegerilor anticipate. Sursa foto: digi24.ro

Victoria lui Klaus Iohannis, care a obținut un nou mandat la Palatul Cotroceni, îi dă aripi lui Rareș Bogdan. Într-un interviu acordat la scurt timp după aflarea rezultatelor prezidențialelor, europarlamentarul Partidului Național Liberal anunță că România va avea parte în următoarele șase luni de alegeri anticipate. Fostul jurnalist susține că formațiunea politică din care face parte are o „strategie bine pusă la punct” pentru a-și duce la îndeplinire obiectivul declarat.

Rareș Bogdan anunță alegeri anticipate în România

Absolut de acord și răspund un DA mare. Vom avea alegeri anticipate, sunt convins de asta, în următoarele șase luni de zile, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Este o strategie a noastră, o strategie atât a președintelui, cât și a PNL.

Este și o dorință a mea, dar este o strategie bine pusă la punct a PNL în această idee, strategie pe care o vor susține și partenerii noștri până mai ieri în Opoziție, care susțin formula guvernamentală în frunte cu Ludovic Orban”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.

Și Ludovic Orban susține varianta anticipatelor

Varianta alegerilor anticipate este agreată și de liderul PNL, Ludovic Orban, care s-a arătat extrem de optimist în privința șanselor de reușită ale unei astfel de inițiative. Totodată, premierul a precizat duminică, la scurt timp după închiderea urnelor de vot din țară că în viitorul apropiat vor exista primele discuții cu privire la această oportunitate.

Domnul preşedinte s-a referit la o majoritate stabilă, coerentă, care să permită un sprijin puternic în Parlament pentru o guvernare care să facă reformele de care are nevoie România. Noi am arătat în condiţii extrem de dificile că am obţinut o majoritate parlamentară şi pentru îndepărtarea de la putere a PSD şi pentru învestirea Guvernului. Vom încerca şi în actualul Parlament să menţinem această majoritate care s-a manifestat la cele două voturi, dar ne vom pregăti cu toată seriozitatea pentru alegerile parlamentare când vor fi ele – fie anticipate, fie la termen”, a precizat Orban, potrivit Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×