BEC: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale, turul 2: Klaus Iohannis 65,88%, Viorica Dăncilă 34,12%

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 11:06
BEC: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale, turul 2: Klaus Iohannis 65,88%, Viorica Dăncilă 34,12%
Klaus Iohannis a fost preferat de românii din Diaspora, dar și în țară. Sursa foto: presidency.ro

Biroul Electoral Central a numărat toate voturile atât din străinătate, cât și din țară. Așa cum au arătat rezultatele provizorii, dar și ultimele exit-polluri candidatul PNL Klaus Iohannis a obținut o victorie covârșitoare împotriva candidatului PSD Viorica Dăncilă. Conform ultimelor rezultate parțiale ale BEC, anunțate după numărarea a peste 99,67% din voturi, Klaus Iohannis a luat 65,88% din totalul voturilor, în vreme ce Viorica Dăncilă a obținut 34,12%.

BEC a anunțat rezultatele parțiale ale alegerilor prezidențiale de duminică, 24 noiembrie

Numărătoarea s-a încheiat și câștigătorul s-a aflat! Biroul Electoral Central a publicat rezultatele obținute de cei doi candidați care s-au luptat în al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale. Actualul președinte Klaus Iohannis s-a delimitat detașat de candidatul de stânga Viorica Dăncilă. Prin urmare, candidatul PNL va conduce în următorii 5 ani România din poziția de președinte pentru al doilea mandat.

Klaus Iohannis a obținut un procent de 65,88%, în timp ce Viorica Dăncilă a fost votată de un număr de alegători considerabil mai mic. Prezența la vot pentru al doilea tur al alegerilor a fost mult mai mare față de primul tur care a avut loc duminică, pe 10 noiembrie.

Klaus Iohannis a fost favorit atât în țară, cât și în Diaspora

Autoritatea Electorală Permanentă a numărat până la această oră toate voturile din țară și au ajuns la concluzia că actualul președinte este favorit pentru următorii 5 ani. După procesarea datelor din cele 18.746 de secții de votare din România, Klaus Iohannis a obținut 63,17% din voturile alegătorilor, în timp ce Viorica Dăncilă s-a distanțat detașat. Candidatul PSD a obținut un procentaj de 36,83%.

Și în afara granițelor actualul președinte a fost preferat în rândul alegătorilor. Peste 863.000 de români din Diaspora (apropae 94%) au votat cu președintele Klaus Iohannis, în timp ce un procent mic a ales-o pe Viorica Dăncilă. Este cel mai mic scor obținut vreodată de un candidat al stângii, în timp ce Klaus Iohannis ar putea intra în istorie cu cel mai mare scor obținut de un candidat în al doilea tur de scrutin.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×