CTP speră ca Iohannis să fie mai puțin “arogant” în al doilea mandat: “E ceva greu de privit”

Daniel Scripcaru   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 10:36
CTP speră ca Iohannis să fie mai puțin “arogant” în al doilea mandat: “E ceva greu de privit”
CTP speră ca Iohannis să fie mai puțin arogant în noul mandat. Sursa foto: b1.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus ce așteptări are de la președintele Klaus Iohannis, care tocmai ce a obținut al doilea mandat la Palatul Cotroceni cu un scor foarte bun. Gazetarul a spus că se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să fie mai puțin arogant, dar și să fie mai implicat decât în primul mandat.

CTP speră ca Iohannis să fie mai puțin arogant în noul mandat

„Domnul Iohannis a rostit un cuvânt acolo, nu știu dacă l-ați sesizat: „Am primit această victorie cu modestie”. Extraordinar. Nu a clipit, nu i-a tresărit niciun mușchi pe față. Sper ca domnul Iohannis să fie mai puțin arogant decât a fost în acest mandat, sper să nu mai văd secvențe ca acelea când jurnaliștii îl așteptau la sfârșitul șezătorii de la BCU, îl așteptau în frig, afară, și în ploaie să ia două vorbe la ieșire, să se ducă și ei cu ceva la redacție și pur și simplu i-a ignorat.

Ioana Ciurlea s-a rugat de el: Domnule președinte spuneți-ne și nouă două vorbe aici, la care el a spus: Seară bună și s-a introdus în mașină. E ceva greu de privit. Nu știu dacă va mai reuși să lucreze asupra acestei aroganțe, acestei trufii nemărginite.

CTP vrea  comunicare mai bună a președintelui Klaus Iohannis

În rest, să vedem poate comunicare mai bună. Poate dă și el niște interviuri presei ca orice președinte normal și poate se implică într-adevăr în chestiuni grave ale acestei țări așa cum a ocolit răspunsul, l-a deviat, l-a refuzat”, a spus CTP la Digi24.

Cristian Tudor Popescu așteaptă explicații de la președintele Klaus Iohannis legat de reacția sa în fața recursului compensatoriu, dar vrea o implicare serioasă și în problematica tăierii pădurilor.

”I s-au pus două întrebări adevărate în șezătoarea aia, care l-au pus în dificultate: 1. De ce nu ați ieșit public în legătură cu legea recursului compensatoriu, pentru ca ea să fie abolită cât mai repede. Domnul Iohannis a dat un răspuns de neuitat: Problema nu trebuie privită îngust, ea trebuie introdusă într-un pachet de legi, într-un concept care merge de fapt la referendumul din 26 mai, adica subsuma o lege care a dus la moartea și mutilarea atâtor oameni, o subsuma pachetului de legi și acelor întrebări prost formulate din referendum.

2. A fost întrebarea despre pădure, despre tăieri. De ce nu ați intervenit mai mult domnule președinte, pentru că el nu a intervenit deloc. Și iarăși a dat-o la întors, că da, sigur, mediul, am în vedere, voi face. Sper să nu mai văd astfel de secvențe, sper să-l văd pe președinte la fel de tresărist măcar ca un gazetar”, a explicat Cristian Tudor Popescu, gazetar.

Au fost numărate voturile din 99,89% din secțiile din țară și Diaspora, iar procentajul lui Klaus Iohannis a înregistrat o creștere infimă. Ultimele rezultate arată că Viorica Dăncilă a obținut 33.94% din voturi, iar Klaus Iohannis a obținut 66,06% din sufragii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×