Raluca Turcan sare în ajutorul ministrului Sănătății, în scandalul privatizării serviciilor medicale! ”Avem cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile din UE”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
30/01/2020, 17:14
Raluca Turcan sare în ajutorul ministrului Sănătății, în scandalul privatizării serviciilor medicale! ”Avem cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile din UE”
Raluca Turcan apără privatizarea serviciile de sănătate. Sursa foto: bursa.ro

Vicepremierul Raluca Turcan îi ia apărarea ministrului Sănătății Victor Costache, despre care spune că ”sparge monopolul statului asupra statului asupra serviciilor de sănătate”, prin privatizarea serviciilor de sănătate! 

Raluca Turcan apără privatizarea serviciile de sănătate

Raluca Turcan afirmă că legea care va fi modificată în acest an și care va da dreptul spitalelor private să primească bani de la stat ”dă libertate contribuabililor să aleagă unde se tratează”.

Vicepremierul a postat un mesaj pe Facebook prin care îi ia apărarea ministrului Sănătății, Victor Costache, și explică mai bine măsura pe care liberalul o propune.

”Sparge și monopolul statului asupra serviciilor de sănătate”

”Un guvern liberal ia măsuri liberale. De aceea vrem să promovăm actul normativ care dă libertate contribuabililor să aleagă unde se tratează. Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să mențină controlul în sistem.

Are sau nu românul dreptul să decidă dacă merge la un spital de stat sau la unul privat în baza contribuției la sistemul de sănătate? De ce un salariat care plătește ani de zile contribuții la stat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată, iar serviciile să-i fie decontate din fondul de sănătate? De la această discuție trebuie să plece orice demers privind drepturile pacienților.

Raluca Turcan spune că România conduce în topul mortalității din cauze tratabile din Uniunea Europeană! Avem cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile la nivelul UE. Liberalizarea serviciilor medicale ar însemna accesul rapid la tratament, servicii de calitate și vieți salvate.

Ministrul Victor Costache a spart monopolul deținut de câteva spitale de stat asupra rezidențiatului. Acum, sparge și monopolul statului asupra serviciilor de sănătate la care au dreptul românii în baza contribuției la stat. Normal că a deranjat și deranjează în continuare un grup care ține în frâu tot ce mișcă în Sănătate.

Ministrul Victor Costache este un chirurg de excepție, extrem de apreciat, un profesionist care cunoaște sistemul medical îndeaproape, atât cel din România, cât și cel din țări cu servicii medicale mai performante. Dacă vrem să facem reformă profundă în sistemul medical din România, avem nevoie de oameni cu viziune și cu experiență în domeniu”, scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

PSD a acuzat PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”, prin privatizarea programelor naționale de sănătatme, iar pe cel care a propus-o îl acuză de conflict de interese.

Social-democrații susțin că este vorba despre o ”afacere de partid”, pusă la cale de către Victor Costache, care, deși conduce Ministerul Sănătății, în același timp lucrează și ca medic la o clincă privată, unde efectuează operații.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×