Ministrul Sănătății operează gratis, în timpul liber. Victor Costache: ”ANI mi-a permis acest lucru”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 09:47
Ministrul Sănătății operează gratis, în timpul liber. Victor Costache: ”ANI mi-a permis acest lucru”
Ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache, operează gratuit cu acordul ANI. Sursa foto: Hepta.ro

Ministrul Sănătății Victor Costache a mărturisit că în timpul liber merge în sala de operație unde ajută alți medici. Politicianul a declarat că are acordul Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru a opera, intervențiile fiind gratuite.

Victor Costache nu a renunțat la cariera de medic și operează gratis

Victor Sebastian Costache (45 de ani) a fost numit ministrul Sănătății pe 4 noiembrie 2019 înainte fiind unul dintre cei mai căutați și apreciați chirurgi din România. Ministrul Sănătății a dezvăluit că nu a renunțat la vechea profesie și merge adesea în sala de operație unde salvează viețile oamenilor.

Politicianul a adăugat că nu există o relație comercială în ceea ce privește intervențiile pe care le efectuează și chiar a primit acordul ANI pentru a face acest lucru. Victor Costache operează adesea în timpul liber, iar operațiile sunt efectuate în mod gratuit.

„Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic, fac o chirurgie complexă, şi sunt cazuri complexe – centrul din Sibiu este singurul centru din regiune. Toate intervenţiile sunt făcute la cerea pacienţilor, în timpul liber şi totul este foarte bine statuat de către ANI care mi-a permis acest lucru”, a declarat ministrul Sănătăţii la un post de televiziune, relatează antena3.ro.

Afirmațiile ministrului Sănătății, contrazise de contractul semnat cu o clinică privată

Victor Costache a declarat că operează gratuit, însă aceste afirmații sunt contrazise de contractul pe care chirurgul l-a semnat cu clinica privată Polisano din Sibiu la trei zile după instalarea Guvernului Orban, mai exact pe 7 noiembrie 2019.

Potrivit unor documente aflate în posesia libertatea.ro medicul primește un salariu lunar pentru serviciile prestate. Concret, ministrul Sănătății este angajat pentru „10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”.

Jurnalistul Cătălin Tolontan îl contrazice pe ministrul care spune că operează gratis și declară că acesta primește un salariu brut lunar în valoare de 20.512 lei. Prin urmare, contractul cu clinica Polisano Sibiu și obligațiile ministrului intră în contradicție cu jurământul din Constituție.

Ministrul Sănătății nu spune „Nu” operațiilor în spitalele de stat

Victor Costache operează în clinica privată Polisano Sibiu, dar nu spune „Nu” unei intervenții chirurgicale într-un spital public. Totodată, politicianul a dezvăluit că în urmă cu trei săptămâni urma să intre în sala de operație la „Marie Curie”, dar nu a mai ajuns din cauza unei ședințe de Guvern.

„Am ajutat acum trei săptămâni echipa de la Marie Curie, am trimis colegii mei, era plănuit să intru în operaţie, numai că a intervenit o şedinţă de guvern”, a precizat Victor Costache, potrivit sursei menționate.

Cine este Victor Costache, actualul ministru al Sănătății

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar după un an de rezidențiat în România a luat decizia de a pleca în afara granițelor țării. Așa se face că medicul a avut în Franța unde și-a luat rezidențiatul de la capăt.

Doctorul s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară și toracică și a devenit în cele din urmă membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardiovasculară. După mulți ani petrecuți pe teritoriul francez chirurgul și-a luat familia și a revenit pe plaiuri mioritice.

În anul 2014 medicul Victor Costache s-a stabilit cu întreaga familie în România și a ajuns să opereze la clinica privată Polisano Sibiu. Aici chirurgul a efectuat una dintre cele mai complicate intervenții chirugicale, operația în premieră fiind prezentată la Congresul East Meets West 2018.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×