Raluca Turcan, mesaj ferm pentru social democrați! „PSD va avea destule ocazii să demită Guvernul prin moţiune de cenzură. Executivul urmează să-şi asume răspunderea pe mai multe legi”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 13:24
Raluca Turcan, mesaj ferm pentru social democrați! „PSD va avea destule ocazii să demită Guvernul prin moţiune de cenzură. Executivul urmează să-şi asume răspunderea pe mai multe legi” GALERIE FOTO
Vicepremierul Raluca Turcan nu se teme de amenințările social democraților. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis un mesaj ferm pentru social democrați!. Aceasta a declarat într-un interviu la RFI că PSD va avea destule ocazii să demită Guvernul Orban prin moţiune de cenzură şi să se deschidă astfel calea anticipatelor.

Raluca Turcan, mesaj ferm pentru social democrați!

Se va întâmpla lucrul acesta pentru că Executivul urmează să-şi asume răspunderea pentru mai multe legi. ”În momentul în care am declanşat calendarul alegerilor anticipate, am ales câteva teme.

Acestea pe de o parte rezolvă o mare parte din programul de guvernare pe care noi îl avem şi care este blocat în Parlament de către actuala guvernare.

„PSD va avea destule ocazii să demită Guvernul prin moţiune de cenzură”

Vă dau exemplul desfiinţării Secţiei de investigare a magistraţilor. E un proiect pe care îl avem în Parlament, cel mai probabil va fi în continuare pitit acolo, protejat de către cei care au încercat să slăbească justiţia până acum şi pe care intenţionăm să ne angajăm răspunderea.

Vom vedea dacă depun moţiune de cenzură”, a spus Raluca Turcan. Vicepremierul a mai precizat că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea şi pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Mai există subiectul pensiilor speciale. Varianta care iese din Parlament nu este o variantă satisfăcătoare pentru românii care vor echitate maximă în sistemul de pensii şi pensii calculate pe bază de contributivitate.

De aceea, o altă angajare de răspundere va fi aceea, cel mai probabil, pe desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un subiect care atinge foarte mult un număr mare de parlamentari şi care este posibil să conducă la o moţiune de cenzură”, a subliniat Raluca Turcan

Raluca Turcan declară că există un calendar ”bine gândit” pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. ”Avem un calendar foarte bine gândit, care ne va duce în situaţia fie de a avea alegeri anticipate, fie dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce eu nu cred.

Pentru că am calculat foarte bine toţi paşii, vom avea un program de guvernare obţinut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos şi pe care nu l-am putea obţine cu acest Parlament ostil”, a mai spus Turcan

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×