Raed Arafat, un nou mesaj important pentru populaţie. Ce nu trebuie făcut în această perioadă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 14:26
Raed Arafat, un nou mesaj  important pentru populaţie. Ce nu trebuie făcut în această perioadă
Raed Arafat, mesaj pe Facebook, în contextul epidemiei de coronavirus. Sursa foto: Facebook

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a lansat un nou mesaj pe pagina personală de Facebook, în contextul epidemiei de coronavirus din ţara noastră. Raed Arafat îi sfătuieşte pe români să nu aglomereze unităţile de primiri urgenţe fără un motiv bine întemeiat.

Raed Arafat, un nou mesaj important pentru populaţie

Raed Arafat a postat pe pagina de Facebook un nou mesaj despre epidemia de coronavirus cu care ţara noastră se confruntă. „Nu aglomerati unitatile de primiri urgente fara motiv bine intemeiat si nu puneti in risc viata voastra sau a altora!„, a scris Raed Arafat pe pagina de siocializare.

De asemenea, campania de informare promovată de Raed Arafat arată că românii nu trebuie să meargă la doctor dacă tuşesc sau au febră. „Evitaţi contactul cu alte perdoane şi sunaţi la medicul de familie sau la Direcţia de Sănătate Publică din judeţ. În caz de urgenţă sunaţi la 112„, ne învaţă campania de informare a Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, postată de către Raed araft pe Facebook.

Campanie de informare împotriva epidemiei de coronavirus
Campanie de informare împotriva epidemiei de coronavirus. Sursa foto: Facebook

Raed Arafat, starea de urgenţă are menirea să ajute

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un mesaj şi în omentul în care România a intrat în stare de alertă, stare decretată de către Preşedintele Klaus Iojannis.

In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica si mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populatiei.

Au aparut afirmatii in mass media cum ca alimentele vor fi rationalizate sau ca circulatia va fi inchisa… etc.

Au aparut filmari regizate de persoane care iau situatia in gluma aratand cum fuge un individ imbracat in alb dupa un alt individ insinuand ca situatia este scapata de sub control.

I-am cerut domnului ministru permisiunea sa postez un mesaj primit de dansul de la reprezentantul unei televiziuni ca sa arat atitudinea pe care trebuie cu totii sa o adoptam.

Mass media, cei care posteaza pe retelele de socializare si fiecare dintre noi ca cetateni responsabili va trebui sa adoptam o atitudine civica responsabila.

Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat si nici politizat. Este nevoie sa fim solidari si sa avem incredere unii in ceilalti.

Sper ca atitudinea tuturor sa fie in ton cu cea din mesajul atasat”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×