Cine sunt părinții lui Raed Arafat. Din ce familie provine secretarul de stat

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 16:10
Cine sunt părinții lui Raed Arafat. Din ce familie provine secretarul de stat
Secretarul de stat Raed Arafat provine dintr-o familie înstărită. Sursa foto: Hepta.ro

Raed Arafat cel care a fondat SMURD este unul dintre cei mai apreciați oameni din România, dar puțini știu despre familia pe care a lăsat-o în urmă cu Palestina pentru a deveni medic. Secretarul de stat provine dintr-o familie destul de însărită care a avut de-a lungul anilor mai multe afaceri. 

Familia lui Raed Arafat, afaceri cu imobiliare și fabrici de săpun

Jurnaliștii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație au mers în orașul Nablus din Palestina unde au încercat să afle care sunt originile secretarului de stat Raed Arafat. Cel care a stat de vorbă cu gazetarii a fost verișorul primar al șefului DSU Nasir Arafat care a dezvăluit cine sunt părinții fondatorului SMURD.

Familia lui Raed Arafat a deținut de-a lungul timpului peste un sfert din proprietățile imobiliare din oraș, cele mai multe dintre ele fiind acum în ruină. Verișorul secretarului de stat a mărturisit că fac partea din categoria „negustorilor educați” care au învățat la universități de prestigiu printre care se numără Harvard sau Cambridge.

Tatăl lui Raed Arafat, supărat că fiul său nu a preluat afacerile familiei

Vărul Nasir a mai povestit că afacerile familiei Arafat s-au concentrat la început pe negoțul cu haine și costume specifice locului ca mai apoi să investească în fabricarea săpunului din ulei de măsline deținând la un moment dat 4 fabrici de săpun din cele 34 care încă funcționau în Nablus în perioada britanică a Palestinei. La momentul actual familia Arafat mai are o singură fabrică de săpun artizanal.

 „Acum nu mai merge să produci din cauza pieții ieftine. Mai sunt doar 2 fabrici în Nablus, dar noi suntem singurii care mai producem, artizanal, cantități mici. Mă spăl cu săpunul de Nablus, care nu face pic de spumă. Așa trebuie să fie un adevărat săpun din ulei de măsline”, a povestit Nasir Arafat.

Familia lui Raed Arafat a fost foarte dezamăgită când secretarul de stat a ales drumul medicinei. Verișorul său a povestit că avea acest vis încă din copilărie, iar în timpul taberelor de vară Raed lua iepuripe care-i diseca și le explica prietenilor despre organele interne .Cel mai supărat pentru faptul că Raed nu a preluat afacerile familiei a fost chiar tatăl acestuia Daud Arafat care culmea în tinerețe a lucrat ca șofer pe o ambulanță.

„Îi mergea mintea, și-a construit singur afacerile. A devenit unul dintre cei mai bogați din oraș. Când a apărut radioul în regiune, el a adus difuzoare din Japonia sau Coreea și le-a asamblat aici, în carcase.

A făcut o făbricuță pe care apoi a vândut-o. Înainte să moară, pusese la cale o afacere de import cu ceasuri elvețiene, dar n-a mai apucat”, a povestit Nasir Arafat despre tatăl șefului DSU, potrivit sursei menționate anterior.

Mama lui Raed Arafat nu și-a mai văzut fiul de ceva vreme

Daud Arafat a murit în urmă cu câțiva ani, dar mama secretarului de stat trăiește și a trecut deja peste pragul de 80 de ani. Femeia care l-a adus pe lume pe șeful DSU trăiește singură într-o vilă cochetă aflată pe înălțimile orașului Nablus. Locuinţa din Palestina este trecută în declarația de avere a lui Raed Arafat.

Din nefericire, vărul Nasir a mai povestit că doamna Arafat are o singură supărare, aceea că nu și-a mai văzut băiatul de ceva timp. Raed Arafat își vedea familie doar de câteva ori pe an, de sărbători.

„Deseori îi spun că România l-a luat de lângă noi. Noi doi ne vorbim doar la ocazii de familie și de sărbători, ne felicităm”, a mai precizat vărul Nasir despre secretarul de stat de la Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×