Raed Arafat pleacă din țară dacă va fi demis: „Sunt destule oportunități în altă parte, unde nu mă consideră bătrân”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
09/12/2019, 09:29
Raed Arafat pleacă din țară dacă va fi demis: „Sunt destule oportunități în altă parte, unde nu mă consideră bătrân”
Raed Arafat are de gând să plece din țară în cazul în care va fi demis. Sursa foto: flux.ro

În ciuda acuzațiilor apărute în spațiul public la adresa sa, mai ales după publicarea filmului din noaptea incendiului care a mistuit clubul Colectiv din Capitală, provocând țării noastre cea mai mare tragedie a ultimelor trei decenii, Raed Arafat nu se gândește să demisioneze. De altfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat duminică seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu va renunța la funcție.

Raed Arafat vrea să plece din România dacă va fi demis

Oficialul a subliniat, însă că, în cazul în care ministrul de Interne va lua hotărârea să-l demită, este gata să plece definitiv din România și să-și îndrepte atenția spre alte țări, unde „nu mă consideră bătrân”. „Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez”, spune Arafat, lăsând de înțeles că decizia îi aparține în totalitate lui Marcel Vela.

Nu, am zis că dânșii să își asume și să mă demită. Trebuie să fiu demis, dar pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil. Nu să mi se spună că ai fost evaluat, ai fost demis pentru că ai fost prost, pentru că pot să arăt eu motivele pentru care nu am fost prost. Dar acest lucru trebuie să fie asumat. Să spună: vrem să lucrăm cu doctorul Arafat, sau nu vrem să facem asta și să mă demită.

Sunt destule oportunități în altă parte, unde nu mă consideră bătrân. Și sunt convins că în secunda în care zic: , o să vină și altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureș, dar după o lună, două o să mă toace. Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din țară.

Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziții date, la nivel statal. Nu negociez poziții. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu. Mă duc în primă fază la Târgu Mureș și știu cum să rezolv o treabă și să fac ceva util.

Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult timp, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum sau au fost mesaje prin social media.”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

„Atacurile s-au intensificat după apariția faimosului film de la Colectiv”

Chestionat în privința filmului ce surprinde intervenția deficitară a autorităților în noaptea incendiului de la Colectiv, șeful DSU a subliniat că se consideră victima unei conspirații puse la cale de cei care vor să compromită sistemul medical de urgență. Singura sa „vină” în această privință este că s-a opus vehement privatizării, afirmă Arafat, anunțând, totodată că va răspunde public tuturor atacurilor.

E un asalt, dar nu mă las pentru că au fost foarte mulți care au avut încredere în mine, pentru că eu nu am construit singur (…) Eu am spus că nu se poate privatiza sistemul de urgență.

E ca și cum am privatiza apărarea. O să ies să răspund (n.r. dacă va mai fi atacat).  Dacă voi fi dat afară, tot o să ies să răspund. Am spus că plec, dar nu plec peste o zi. Și dacă plec, o să răspund la ce se face”, a mai spus acesta.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×