Raed Arafat, noi măsuri anunțate în lupta cu coronavirusul! Se recomandă închiderea facultăților, se suspendă distribuția medicamentelor în afara țării și limită de persoane în săli închise

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 11:49
Raed Arafat, noi măsuri anunțate în lupta cu coronavirusul! Se recomandă închiderea facultăților, se suspendă distribuția medicamentelor în afara țării și limită de persoane în săli închise GALERIE FOTO
Raed Arafat, secretar de stat in MAI, noi măsuri de urgență. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Raed Arafat a anunțat noi măsuri în lupta cu coronavirusul! Secretarul de stat a precizat că România suspendă temporar distribuţia medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara țării.

Raed Arafat, noi măsuri anunțate în lupta cu coronavirusul!

„Se suspendă temporar, preț de 6 luni de zile, punerea la dispoziție a medicamentelor în afara teritoriului României”, a explicat Raed Arafat.

Au urmat și alte recomadări, printre cele mai importante fiind cele care vizau un program de muncă decalat, dar și restricționarea activităților ce se desfășoară în săli închise.

Program de muncă decalat, maxim 100 de oameni în săli închise și solicitare pentru toate facultățile

„Recomandarea decalarii de catre entitatile private cu peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun, în București și în municipiile reședință de județ. Astfel, programul să fie stabilit în 3 intervale, unii să intre la serviciu la ora 8, altii la ora 9, altii 10.

De asemenea, toți aceștia vor avea ore diferite de ieșire de la joburi. Se întâmplă lucrul acesta pentru reducerea aglomerării până la data de 31 martie. 

În ceea ce privește instituțiile publice, atunci această măsură este bligatorie cu posibilitatea de prelungire după data de 31 martie. 

De asemenea, se restricționează activitățile culturale, sportive și de divertisment cu participarea a peste 100 de oameni. Vorbim despre săli de teatru, săli de cinema, săli de sport

Se sistează activitățile cu public pentru absolut toate muzeele. Se recomandă suspendarea activității didactice din învățământul superior până la data de 31 martie.

Forțele de ordine, poliția, jandarmeria vor putea asigura fluidizarea transportului rutier acolo unde este cazul, ”, a mai transmis Raed Arafat

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×