Raed Arafat, explicații despre transmiterea COVID-19: ”Virusul nu se ia de pe haine”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 08:20
Raed Arafat, explicații despre transmiterea COVID-19: ”Virusul nu se ia de pe haine”
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a oferit câteva explicații despre posibilitatea transmiterii viruslui COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a oferit câteva explicații despre posibilitatea transmiterii viruslui COVID-19.

Raed Arafat, explicații despre transmiterea COVID-19

Invitat la Antena 3, Raed Arafat a ținut să mai explice încă odată care sunt măsurile de potecție și cum se transmite cel mai ușor virusul COVID-19. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dezvăluit rutina pe care o are în momentul în care ajunge acasă.

”Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a declarat Arafat.

”Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafețe. Acolo poate rezista câteva ore. E bine să nu punem mâna pe butonul de la lift. Până și telefonul trebuie dezinfectat cu servețele umede sau dacă ai folie pe el, se poate da și cu spirt”, a continuat secretarul de stat.

”Într-o situație cum e Italia normal că poți să iei măsuri mai dure”

”Fructele și legumele trebuie spălate. Șansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută și tușește în fața ta. De pe suprafețe pe care le-au atins cei bolnavi”, a mai spus Raed Arafat.

”Este posibil să impui măsuri de distanțare socială, să evităm deplasările. Dacă ajungi într-o situație cum e Italia normal că poți să iei măsuri mai dure. Acest lucru trebuie să rămână în mentalitatea noastră, fără panică, fără măsuri”, a încheiat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a tras un semnal de alarmă pentru românii care nu stau în case! Acesta le-a transmis oamenilor că se pot infecta oricând cu noul coronavirus.

România se pare că urmează modelul Coreei de Sud, care în prezent este aproape să câștige lupta cu coronavirusul, și este posibil să înceapă testarea în masă pentru stoparea infecției!

România a înregistrat trei decese provocate de noul tip de coronavirus. În acest moment există 433 de cazuri în țara noastră, iar 64 de persoane s-au vindecat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×