Raed Arafat, semnal de alarmă pentru românii care nu stau în case: „Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 22:56
Raed Arafat, semnal de alarmă pentru românii care nu stau în case: „Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați” GALERIE FOTO
Raed Arafat este nemulțumit de cum tratează românii problema izolării. Sursa foto - hepta.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a tras un semnal de alarmă pentru românii care nu stau în case! Acesta le-a transmis oamenilor că se pot infecta oricând cu noul coronavirus. De altfel, în acest debut de weekend un număr mare de români au ales să ignore recomandările autorităților.

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru românii care nu stau în case!

Oamenii n-au mai ascultat sfaturile și au ieșit din case chiar și pentru actrivități care nu sunt esențiale. „Mai multe persoane au sunat sa spuna ca sunt prea multi care au iesit la plimbare si la gratare fiind vremea frumoasa.

In aceasta perioada ramanerea acasa si evitarea activitatilor care pot sa va expuna si sa expuna familiile voastre este extrem de importanta. Virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa-l evitati.

„Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați”

Acesta se evita numai prin masurile de izolare si distantare sociala. Evitati expunerea persoanelor varstince din familiile d-voastra la acest risc printr-un comportament responsabil.

Va rog mult evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!”, a scris Raed Arafat pe o rețea de socializare.

Mai mult de atât, Raed Arafat a încercat de curând să le explice românilor și ce înseamnă starea de urgență care este decretată în România

”În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei.

Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (…)

Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă. Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a mai scris şeful DSU.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×