Raed Arafat despre șpaga din spitale: „Mulți făceau mai mult decât salariul de azi!”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 08:34
Raed Arafat despre șpaga din spitale:  „Mulți făceau mai mult decât salariul de azi!” GALERIE FOTO
Raed Arafat continuă lupta împotriva șpăgii

Raed Arafat a vorbit despre un subiect sensibil care continuă să stârnească numeroase controverse. Vrea ca șpaga să dispară definitiv din spitale, odată cu majorările salariilor medicilor, însă recunoaște totodată că acest obiectiv este greu de atins.

Arafat vrea eradicarea șpăgii din spital

Raed Arafat admite că fenomenul șpăgii din spitale este foarte greu de eradicat în momentul de față, când încă mai există cadre medicale care „câștigă mai puțin decât primeau” .Un medic debutant pornește de la salariul lunar de 13.000 de lei, chiar mai mult decât încasează secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Mai sunt care făceau mai mult ca salariile de azi şi e foarte greu să-i obişnuieşti să nu continue când salariul e mai mic decât primeau. Eu, ca secretar de stat, am sub salariul unui medic specialist care a terminat acum o facultate. Iar un medic specialist tânăr care acum a ieşit ştiu că începe salariul lui de la 13.000de lei. Şi mai ai gărzile, mai ai sporurile, sunt colegi care pot să atingă şi 20.000 de lei” , a declarat Raed Arafat la Digi FM .

Arafat le atrage atenția medicilor care iau șpagă
Arafat le atrage atenția medicilor care iau șpagă

Raed Arafat nu exclude total un gest de mulțumire adresat medicului

În altă ordine de idei, este normal să existe și un act de recunoștință față de medicul care te-a tratat, dar un astfel de gest trebuie să se facă în anumite condiții, crede Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că acest lucru este practicat și de occidentali.

Poţi mulţumi după, cu o chestie simbolică. Şi asta o au şi britanicii. O carte, o sticlă de ceva sau un buchet cu flori, dar asta nu putea să aibă loc decât după ce totul e gata, după ce bolnavul este externat” , a explicat Raed Arafat cum ar trebui să procedezi dacă vrei să-i mulțumești medicului pentru că te-a făcut bine.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×