Raed Arafat desființează rețeta care ține loc de vaccin a Oliviei Steer. Ce spune secretarul de stat de stat

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 12:20
Raed Arafat desființează rețeta care ține loc de vaccin a Oliviei Steer. Ce spune secretarul de stat de stat GALERIE FOTO
Raed Arafat desființează rețeta care ține loc de vaccin a Oliviei Steer

Raed Arafat desființează rețeta care ține loc de vaccin a Oliviei Steer. Secretarul de stat spune că remediul propus nu are o bază științifică, iar sănătatea oamenilor poate fi pusă în pericol. Intervenția lui Arafat vine după ce Olivia Steer a publicat pe rețelele de socializare o rețetă ”antigripă”, înlocuitoare pentru vaccinul antigripal.

„Am găsit pe un site cu trafic greu rețeta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se supere Tanti Pintea și Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici măcar pe hârtie. Și apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziții de vaccinuri. Și asta nu e frumos deloc!

  • 1/4 cană usturoi pisat
  • 1/4 cană ceapă tocată
  • 1/4 cană ardei iute tocat
  • 1/4 cană ghimbir ras
  • 3 linguri de hrean ras
  • 1 lingură cuișoare pisate
  • 750 ml oțet organic de mere

Se așează totul într-un borcan de 1,5 litri. Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masă”, este mesajul publicat de Olivia Steer pe contul personal de Facebook.

Raed Arafat susține că remediul propus de Olivia Steer nu are o bază științifică
Raed Arafat susține că remediul propus de Olivia Steer nu are o bază științifică

Raed Arafat desființează rețeta care ține loc de vaccin a Oliviei Steer

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, secretarul de stat Raed Arafat a desființat rețeta care ține loc de vaccin antigripal a Oliviei Steer. „Usturoiul și ceapa nu știu ce efect pot să aibă. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate să ucidă pe cineva. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu pentru că tu, dacă nu ai făcut gripă, pentru că sunt mulți care nu o fac într-un sezon și o fac în sezonul următor, cred că i-a protejat acest remediu, dar de fapt, științific, acest remediu nu prea protejează. Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate și care sunt monitorizate și care au o metodologie. Nu poți să spui că am luat și nu am răcit, ca și cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate și o gândire care nu poate decât să pună viața în pericol copiilor tăi sau rudelor tale”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×