Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/02/2019, 20:16
Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!
Gripa 2019. Siropuri împotriva tusei

Industria farmaceutică oferă o gamă largă de siropuri împotriva tusei, însă, la nevoie, aproape că nici nu știi ce să alegi mai întâi. Cu abundența aferentă, oamenii se împart în două categorii: cei care apelează la medicamentele existente în farmacii și cei care preferă să-și facă propriile remedii naturiste în casă.

Desigur, există puncte pro și contra pentru fiecare categorie, însă, până la urmă, fiecare alege pentru el. Întâi de toate, să vedem ce este gripa. Boala, o afecțiune respiratorie contagioasă, este provocată de virusurile gripale.

Ce siropuri de tuse folosim pentru a îndepărta simptomele gripei

Aceasta poate avea consecințe de la moderat până la sever și conduce uneori chiar la deces. De menționat este că răceala și gripa sunt două afecțiuni total diferite. Gripa debutează brusc și violent, cu dureri musculare, cu dureri de cap, cu febră mare şi cu o stare generală de rău, pe când simptomele răcelii cresc treptat în intensitate.

Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!
Industria farmaceutică oferă o gamă largă de siropuri împotriva tusei

Siropuri de tuse din farmacii

  •  Sirop cu Muguri de Pin, Ienupăr și Propolis, 150 ml. Acesta este un supliment nutritiv cu proprietăți diuretice, ușor antiseptic, care previne formarea calculilor și a nisipului în căile urinare. Siropul, folosit des în tratarea tusei, are proprietăți expectorante, tonice, vitaminizante datorită extractelor de muguri de pin, ienupăr și propolis și crește capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor.
  • Prospan este un sirop pe bază de plante, ce conține extract uscat din frunze de iederă ca substanță activă. Acesta este folosit în caz de afecțiuni inflamatorii bronșice cronice, inflamații acute ale tractului respirator însoțite de tuse și este utilizat pentru tratarea tusei la adulți, adolescenți și copii, în doze diferite.

Siropuri de tuse făcute în casă

Întorcându-ne la a doua categorie de oameni, cei care preferă să își facă singuri remediile pentru gripă, aceștia probabil ori nu mai cred în medicamentele din farmacii, ori au crescut cu astfel de remedii și vor să le ducă mai departe.

  •  Ridiche neagră
Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!
Siropul cu ridiche neagră este foarte accesibil

Siropul e cunoscut încă din copilărie și conține: o ridiche neagră, care nu se curăță de coajă, căreia i se taie capacul, se scobește și se umple cu zahăr. Din siropul format se iau 3-4 lingurițe pe zi.

  •  Hrean
Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!
Siropul cu hrean este recomandat adulților

Se adaugă 100 grame de hrean ras într-o jumătate de kilogram de miere de tei și se lasă timp de 12 ore la macerat. Siropul este destinat adulților, iar doza recomandată este de 3 linguri pe zi, timp de 10 zile.

Oricare ar fi, însă, simptomele, de gripă sau de răceală, autoritățile, alarmatele de cele peste 70 de decese cauzate de virusurile gripale ultimul timp, fac apel la populație să nu se trateze nimeni „după ureche”, mai ales cu antibiotice luate cu pumnul și să meargă imediat ce apar primele simptome la medicul de familie.

  • „Avem medicaţia specifică împotriva episodului gripal, medicatia antivirală şi nu antibiotice. Gripa nu se tratează cu antibiotice. În schimb medicamente antivirale specifice au un efect şi pot să limiteze evoluţia nefavorabilă cu o singură condiție: să fie administrate devreme și numai după ce bolnavul a fost obligatoriu consultat de un medic. Adică să avem un diagnostic precoce dat de un specialist” – Profesor doctor Adrian Streinu Cercel, medic primar boli infecţioase
  • „La o febră de 39 de grade organismul trebuie să se răcorească, să se răcească. Mai repede şi singurul mecanism pe care îl are la dispoziţie este să pună inima să bată mai repede astfel încât să circule sângele repede să piardă căldură în exterior. O inimă care are o coronară în piuneze, ca să mă exprim plastic, care nu funcţionează cum trebuie, va pune acest cord în imposibilitatea de a se hrăni cu oxigen şi ca atare poate să dezvolte infarct miocardic. În momentul în care pompezi sângele cu viteză se va duce cu putere unde în cap şi apare accidentul vascular cerebral. De aia gripa nu e o joacă!” – Profesor doctor Adrian Streinu Cercel, medic primar boli infecţioase
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×