Raed Arafat despre numărul real al cazurilor din țara noastră: ”Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 08:28
Raed Arafat despre numărul real al cazurilor din țara noastră: ”Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”
Raed Arafat despre numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre cel mai negru scenariu în ceea ce privește evoluția coronavirusului pe teritoriul țării noastre. Fondatorul SMURD a lăsat să se înțeleagă că numărul real al persoanelor bolnave este mult mai mare decât cifrele date publicității.

Raed Arafat, advertisment pentru tinerii care nu cred în coronavirus

Foarte mulți tineri s-au culcat pe o ureche și sunt de părere că nu vor fi infectați cu coronavirus pentru că acesta afectează numai bătrânii, însă Raed Arafat a ținut să le transmită un mesaj. Secretarul de stat insistă ca tinerii să ia în serios acest virus, mai ales că vorbim despre o boală care se transmite extrem de ușor, de la om la om.

„Este clar că pentru unii este o glumă sau nu au înțeles despre ce e vorba. Eu nu cred că nu au aflat. Problema e că avem o categorie de oameni care spun că nu e dracul așa de negru și nu vom păți nimic.

Vorbim de un virus care se transmite ușor. Tinerii care ies și râd de situație au acasă părinți, bunici, ei pot să nu aibă simptome, dar ei voi infecta membrii din familiile lor”, a declarat șeful DSU, relatează stiripesurse.ro.

Secretarul de stat spune care este numărul real al cazurilor în România

În altă ordine de idei, fondatorul SMURD a ținut să mai adauge faptul că fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viața sa, dar și pentru aproapele său. În plus, Raed Arafat a mai subliniat faptul că deși sunt confirmate 433 de cazuri pozitive numărul real este mult mai mare.

„Nu am afectat anumite activități pentru a nu afecta foarte grav economia. Te duci la câmp, nu te oprește nimeni. Te duci la muncă, nu te oprește nimeni. 

Problema e ca persoane vulnerabile să nu intre în mijloace de transport în comun aglomerate. Dacă închizi transportul în comun, ai zis la oameni stop.

Mulți nu mai pot să ajungă nici la muncă. (…) La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. 

Vom trece prin perioade grele, România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”, a mai spus Raed Arafat, potrivit sursei menționate mai devreme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×