Raed Arafat a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Orban care prevede ca serviciile decontate de stat să fie egale atât pentru unităţile spitaliceşti de stat, cât şi pentru cele private. Acesta consideră că ordonanţa nu avanteajază în nicun fel cetăţeanul, ci spitalele private.
Raed Arafat susţine OUG-urile pentru spitalele private vor destabiliza tot sectorul public de urgență
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a trimis deja Executivului un punct de vedere asupra prevederilor adoptate în ultima şedinţă de Guvern, în sepecial la acelea ce fac referire la modificarea articolului 111 din Legea sănătăţii, scrie antena3.ro. Raed Arafat s-a exprimat pe reţeaua de socializare Facebook.
”Spre surprinderea mea, si a multora dintre colegii mei, s-a mers si mai departe ieri seara prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenta, care si asa este limitat ca sumă, comparativ cu nevoile reale”, a scris Raed Arafat.
OUG-urile au fost adoptate peste noapte, fără analiza reală de impact
”Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca se se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie.
Deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta este un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Voi reveni cu explicatii mult mai clare in urmatoarea perioada si sunt convins ca sunt multi care vor intelege foarte bine temerile pe care impreuna cu multi dintre colegii mei le avem”, a mai precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Raed Arafat spune că deşi sunt prezentate ca fiind aduse pentru binele pacientului, aceasta nu o să se prea întîmple. ”Nu inteleg de ce se doreste atat de mult destabilizarea unui sector functional si care si-a dovedit eficienta inclusiv prin gradul de incredere al populatiei in acest sector care mai necesita mult de facut in urmatoarea perioada.
In poza atasata, gasiti articolele noi care deschid bugetul de stat pentru comercianti. Ca sa intelegeti mai bine, tot sistemul integrat de urgenta este finantat din bugetul de stat, Partea medicala consuma sub jumatate din suma totala iar aceasta suma incet incet va fi impartita cu comerciantii care au multe metode ca sa elimine treptat sectorul public”, mai scris Raed Arafat pe Facebook.
Guvernul Orban a adoptat, marţi, 25 de Ordonanţe de Urgenţă, precum şi 31 de Hotărâri de Guvern, printre care şi cea la care face referire şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. ”Obiectivul acestui act normativ este salvarea vieţilor pentru pacienţii care, în această perioadă, trebuie să recurgă – şi sunt în situaţie critică – la proceduri medicale şi pentru a facilita accesul lor la cea mai apropiată unitate medicală.
Guvernul a decis deschiderea sistemului de sănătate şi liberalizarea programului de sănătate, astfel încât pacienţii să aibă posibilitatea să acceseze serviciile medicale, inclusiv cele prestate de furnizori privaţi în acelaşi regim cu furnizarea serviciilor medicale de către unităţile publice”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.