Raed Arafat: “Decretarea stării de urgenţă este menită să ajute”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 09:35
Raed Arafat: “Decretarea stării de urgenţă este menită să ajute”
Raed Arafat: “Decretarea stării de urgenţă este menită să ajute”. Sursa foto: Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un mesaj în care explică ce înseamnă starea de urgenţă din care vom intra de luni şi care a fost decretată de către preşedintele Klaus Iohannis. Medicul spune că starea de urgenţă este ceea ce trebuia în plină epidemie de coronavirus.

Raed Arafat: “Decretarea stării de urgenţă este menită să ajute”

Raed Arafat a lansat un mesaj în care vorbeţte despre starea de urgenţă care a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis. Raed Arafat mai atrage atenţia în mesajul său asupra faptului că ştirile false lansate în această perioadă pot crea panică în rândul populaţiei. Acesta spune că în plină epidemiei de coronavirus, atât mass media, precum şi toţi cetăţenii româniei trebuie să adopte o atitudine civică responsabilă.

In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica si mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populatiei.

Cu toţii trebuie să dăm dovadă de atitudine civică responsabilă

Au aparut afirmatii in mass media cum ca alimentele vor fi rationalizate sau ca circulatia va fi inchisa… etc.

Au aparut filmari regizate de persoane care iau situatia in gluma aratand cum fuge un individ imbracat in alb dupa un alt individ insinuand ca situatia este scapata de sub control.

I-am cerut domnului ministru permisiunea sa postez un mesaj primit de dansul de la reprezentantul unei televiziuni ca sa arat atitudinea pe care trebuie cu totii sa o adoptam.

In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica…

Posted by Raed Arafat on Saturday, March 14, 2020

Mass media, cei care posteaza pe retelele de socializare si fiecare dintre noi ca cetateni responsabili va trebui sa adoptam o atitudine civica responsabila.

Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat si nici politizat. Este nevoie sa fim solidari si sa avem incredere unii in ceilalti.

Sper ca atitudinea tuturor sa fie in ton cu cea din mesajul atasat”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×