Raed Arafat, avertisment pentru românii plecați peste hotare: Cetățenii aflați în străinătate să evite România. Adunările mai mari de 1000 de oameni, interzise

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
08/03/2020, 11:27
Raed Arafat, avertisment pentru românii plecați peste hotare: Cetățenii aflați în străinătate să evite România. Adunările mai mari de 1000 de oameni, interzise
Raed Arafat, avertisment pentru românii plecați peste hotare: Cetățenii aflați în străinătate să evite România. Adunările mai mari de 1000 de oameni, interzise. Sursa foto: Hepta

Raed Arafat le cere românilor care sunt plecați în străinătate, în zonele afectate de coronavirus, să evite România. În plus, toate adunările mai mari de 1.000 de oameni au fost anulate, iar meciurile de fotbal se vor juca fără spectatori.

Toate adunările mai mari de 1.000 de oameni din România au fost anulate de teama noului coronavirus

În cadrul unei conferințe de presă, organizată sâmbătă la sediul MAI, Raed Arafat a declarat că s-a decis interzicerea adunărilor mai mari de 1.000 de oameni.

În plus, Grupul de comunicare strategică le recomandă cetățenilor români prezenți în zonele afectate din străinătate să evite România în perioada următoare.

Până pe 31 martie vor fi anulate adunările mai mari de 1.000 de oameni. În plus, studenții stagiari nu mai au voie să facă practică în spitale, anunță reprezentanții MAI. Printre alte măsuri, s-a dispus suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează un caz sau mai multe cazuri de coronavirus.

„Cetățenii români aflați în zonele afectate să evite România. Dacă se află deja în zone afectate și vin aici la bunici, la părinți și aducând cu ei riscul de a fi cineva infectat, nu fac decât să pună viața acestora în pericol”, a anunțat Raed Arafat în cadrul conferinței de presă de sâmbătă.

Românii aflați în zonele afectate, sfătuiți să nu vină în țară

Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI a mai anunțat că cetățenii români care vin din zone afectate de coronavirus vor fi supuși unor măsuri de precauție specifice.

„Cetățenii români care vin din zonele afectate li se vor aplica regulile de carantină sau autoizolare. Declarațiile false vor fi sancționate„, a precizat Raed Arafat.

Măsurile extreme anunțate azi de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au scopul de a limita răspândirea covid-19 pe teritoriul României.

„Din acest motiv noi recomandăm evitarea și limitarea la maxim a deplasărilor din zonele afectate. Aceasta este o situație temporară, însă necesită implicarea noastră, a tuturor. Ne adresăm cu această rugăminte de a gândi foarte mult înainte să se deplaseze dintr-o zonă afectată în România”, a mai spus Arafat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×