Numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 13. Un al treilea elev din Timișoara are covid-19, iar o femeie din Deva ce a călătorit lângă bărbatul din Timișoara a fost testată pozitiv – Update

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
07/03/2020, 20:58
Numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 13. Un al treilea elev din Timișoara are covid-19, iar o femeie din Deva ce a călătorit lângă bărbatul din Timișoara a fost testată pozitiv – Update
Numărul românilor infectați cu coronavirus a ajuns la 11. Sursa foto: Octav ganea / Inquam Photos

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus din România a ajuns la 13, după ce alte două cazuri au fost depistate în ziua de sâmbătă, 7 martie.

13 români confirmați cu noul coronavirus


UPDATE,  ora 19:47 Pe lângă cetățeanul din București confirmat cu coronavirus, s-a mai depistat încă un român testat pozitiv, în vârstă de 72 de ani, din Galați, de sex masculin, care revenise în țară pe 29 februarie din regiunea italiană Lombardia.

„Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia in data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19”; au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Sursa citată mai spune că „în acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase unde se află în prezent internat”.


Al 10 caz confirmat cu coronavirus din România a fost confirmat la o elevă din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara, acolo unde au mai fost depistați alți doi elevi cu virusul covid-19.

În aceste condiții, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că s-a luat decizia suspendării cursurilor în unitatea de învățământ unde sunt deja 3 cazuri confirmate de coronavirus.

„Avem o procedură care se aplică, la 1 elev confirmat dintr-o clasă se supendă clasa, la 3 elevi dintr-o școală se suspendă școala”, a declarat Nelu Tătaru, pentru digi24.

Un alt caz confirmat de coronavirus, al 11-lea, a fost înregistrat la Deva. Din primele informații se pare că este vorba despre o femeie, care a călătorit în același avion cu bărbatul de 40 de ani din Timișoara.

Deținuții din Jilava, testați pentru virusul covid-19

Dintre cei 11 români testați pozitiv cu coronavirus, 3 s-au vindecat, au anunțat cei de la Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI.

În paralel, 7 deținuți au fost testați pentru covid-19, anunță digi24. La 5 dintre deținuți nu s-a confirmat virusul, iar la doi dintre ei s-au recoltat alte probe pentru testare.

Testarea pacienților se face la Penitenciarul Jilava.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×